חיפוש מתקדם

פשטידת גבינות ללא קמח

הפשטידה הזאת היא עיבוד של עוגת ריקוטה מתוקה שמצאתי בספר איטלקי. היא נראתה לי מתאימה לעבור הסבה למלוח, כי יש בה משהו מאוד יציב, כמעט לחמי (על אף שאין בה טיפת קמח). אפשר ממש לפרוס אותה לפרוסות ולעטות עליהן אנטיפסטי או ממרחים, והיא גם משתבחת ביום שאחרי האפייה. שימו לב: לא כדאי להמיר את הריקוטה בופאלו בריקוטה רגילה, כי יש להן טעם ומרקם שונה לחלוטין.

חומרים

לעיטור:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים תבנית ומפזרים שומשום.
  2. מערבבים קורנפלור ויוגורט בסיר קטן על להבה נמוכה בעדינות במשך 3-2 דקות עד שהתערובת מסמיכה ומקבלת מעט ברק. מסירים מהכיריים.
  3. מוסיפים ריקוטה, שמנת חמוצה וגבינת תום ומערבבים היטב לתערובת אחידה ולא חלקה. מוסיפים את החלמונים ומערבבים. מוסיפים מייפל, שני סוגי מלח, שמן זית, פלפל חריף ותימין ומערבבים.
  4. מקציפים את החלבונים לקצב יציב אך לא קשה ומקפלים בעדינות לתערובת הגבינות. מעבירים לתבנית, מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום.
  5. אופים כ-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז הפשטידה יוצא יבש. מצננים מעט, מניחים צלחת על התבנית הופכים ומחלצים. מגישים חם או בטמפ' החדר.
16 במאי 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *