חיפוש מתקדם

צ’ורוס

מתכון לצ’ורוס
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

הצ’ורוס היא סוג של סופגניה ספרדית. היא הגיעה אלינו מארגנטינה או מקסיקו, למרות הויכוח הניטש על ארץ מוצאה, זו פשוט אלטרנטיבה מרעננת לסופגניית החנוכה המסורתית.

את הצ’ורוס לא ממלאים אלא טובלים ברוטב סמיך, לרוב שוקולד. כאן אנו מציעים לכם גם אופציה מרעננת בטעם פסיפלורה מנגו.

חומרים

לזריה:
לטיגון:
לרוטב שוקולד:
לרוטב מנגו-פסיפלורה:

אופן ההכנה

1. מכינים רוטב שוקולד: מניחים בתוך סיר את כל החומרים ומבשלים על חום בינוני כ-15 דקות עד שמסמיך. (רצוי להכין יום מראש ולהניח במקרר) 2. מכינים רוטב מנגו-פסיפלורה: מניחים מחית מנגו ומחית פסיפלורה יחד ומערבבים. (טועמים כדי לדעת עד כמה להמתיק) 3. מחממים על אש בינונית גבוהה. 4. בקערה נפרדת מערבבים קורנפלור ומים. 5. כאשר הנוזל מתחיל לרתוח עושים השוואת טמפרטורות עם הקורנפלור ומחזירים לאש. 6. מסמיכים קלות ומצננים. 7. מכינים את הצ'ורוס: מניחים בתוך סיר חלב, חמאה, סוכר, מלח ומביאים לרתיחה. 8. כאשר הנוזל רתח מוסיפים את הקמח ומערבבים עד קבלת בצק שנפרד מהדפנות. 9. מעבירים לקערת מיקסר עם גיטרה מערבבים עד שהבצק מתקרר מעט. 10. מוסיפים את הביצים בהדרגה. 11. מחממים שמן לטיגון בסיר. 12. מכניסים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן ועם מספריים גוזרים פסים באורך של 5-7 ס"מ לטיגון בשמן עמוק עד להזהבה. 13. טובלים ברוטב שוקולד או ברוטב מנגו-פסיפלורה.

גיוון: לגרסת פרווה אפשר להחליף את החלב במים ואת החמאה במרגרינה