חיפוש מתקדם

צ’יקן מרסלה עם ערמונים

מתכון לצ’יקן מרסלה עם ערמונים
מילים: אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה

ערמונים מסביב לשעון – הם מתוקים, אגוזיים, חמאתיים ומשתלבים נהדר גם בקינוחים וגם בתבשילים וסלטים. חגית מעדיפה אותם בוואקום כדי ליהנות מהם כל השנה.

העוף חב את טעמו הנפלא ליין מרסלה מתקתק (כמו שטוני סופרנו אוהב וגם אבא של חגית). הערמונים משתכשכים ברוטב וטעמו מתמזג בהם. לא מכינים מראש – מבשלים ואוכלים מייד.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל בנדיבות, מקמחים ומנערים מעודפי קמח.
  2. מחממים סיר שטוח עם שמן על להבה גבוהה ומטגנים את העוף 3-2 דקות מכל צד להשחמה (הנתחים לא צריכים להיות מוכנים לאכילה). מעבירים לצלחת.
  3. מוסיפים לסיר בצל ופטריות ומטגנים 10 דקות עד שהפטריות משחימות. מתבלים במלח ופלפל.
  4. יוצקים יין ומצמצמים אותו 2 דקות לאידוי האלכוהול. יוצקים ציר עוף, מחזירים את העוף ומוסיפים ערמונים ואורגנו או תימין. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות או עד שהרוטב מתאחד.
  5. מתקנים תיבול, מפזרים פטרוזיליה ומגישים מייד.

גיוון: ניתן להחליף את היין מרסלה בפורט או יין מתוק אחר.