חיפוש מתקדם

צלי תפוחי אדמה, גזר ובצל ברוטב סילאן

מתכון לצלי תפוחי אדמה, גזר ובצל ברוטב סילאן
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

ממש כמו התמרים גם הסילאן עשיר במרכיבים מזינים. הוא גם שותף שאפשר לסמוך עליו במטבח וגם בקונדיטוריה – ממתיק, משחים ומעניק טעמים עמוקים למגוון רחב של מאכלים, רטבים ומאפים. כאן השתמשנו בסילאן כרוטב לצלי תפוחי אדמה צמחוני. קשה להישאר אדישים מול תפוחי האדמה השחומים והריחניים האלה, שיכולים לשמש כתוספת וגם כמנה עיקרית בארוחה צמחונית. הסילאן מעניק צבע שזוף ומעמיק את טעמי התיבול.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל ושום להזהבה. מוסיפים תפוחי אדמה, גזרים ותבלינים ומערבבים דקה-שתיים עד שהירקות נראים מבריקים.
  2. מוסיפים סילאן וכוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 40 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים, הרוטב מצטמצם וכל הצלי משחים מאוד. אם תכולת הסיר מתייבשת ותפוחי האדמה עדיין לא רכים מספיק, מוסיפים עוד מים (כ-1/2 כוס בכל פעם).
  3. מגישים חם או שומרים במקרר 4-3 ימים ולפני ההגשה מחממים על להבה נמוכה (כדאי להוסיף מעט מים לפני החימום).

גיוונים:
מכינים קדרת עוף ותפוחי אדמה: לאחר שמזהיבים את הבצל מוסיפים 8 שוקי עוף או 4 כרעי עוף מחולקות ומטגנים יחד כמה דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה, גזרים ותבלינים וממשיכים לפי המתכון.
מכינים קדרת בקר ותפוחי אדמה: מבשלים 1/2 ק”ג קוביות מנתח בקר לצלי בסיר לחץ עם 2 כוסות מים כשעה. מסננים ומוסיפים לסיר לאחר הזהבת הבצל. מטגנים יחד כמה דקות, מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזרים והתבלינים וממשיכים לפי המתכון. משתמשים במי בישול הבשר לפי הצורך.

תגובות

תגובות (1)

  • הדס 9 בפברואר 2017 19:58 השב

    היי, תודה רבה על המתכון, נראה טוב.
    מה אפשר לשים במקום ראס אל חנות? כורכום ופלפל אולי?

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *