חיפוש מתקדם

צמת כבדי עוף

מתכון לצמת כבדי עוף
צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

גם אוהבי כבד עוף נרתעים מלהגיש אותו לאורחים בגלל המראה הלא מהוקצע. כאן החבאנו את הכבדים בתוך בצק עלים והוספנו קונפיטורה, שמשדכת היטב בין הטעמים והמרקמים. זה לא נראה מתכון זריז, אבל האמינו לנו שהוא כזה.

חומרים

להברשה:
למלית:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מחממים היטב מחבת עם שמן זית ומקפיצים את כבדי העוף דקה-שתיים. מתבלים בתימין, מלח ופלפל, מקפיצים עוד דקה ומורידים מהכיריים. הכבדים יהיו עדיין ורודים בפנים, וזה בסדר — הם ימשיכו להתבשל בתנור. מצננים מעט.
  3. מניחים את הבצק על משטח עבודה, מסמנים בדמיון (או בעזרת סכין, בלי לחתוך) את השליש המרכזי של יריעת הבצק, מורחים אותו במעדן פרי ומפזרים עליו את כבדי העוף.
  4. חותכים את שני השלישים החיצוניים של הבצק לרצועות אלכסוניות ברוחב 2-1 ס”מ, מקפלים את הבצק בחלק העליון והתחתון, וסוגרים את הרצועות האלכסוניות על גבי המלית לסירוגין פעם מימין ופעם משמאל. מברישים בביצה טרופה.
  5. אופים 30 דקות עד שהבצק אפוי וזהוב. אם הבצק מזהיב מהר מדי, מורידים את חום התנור ל-180 מעלות.

גיוון: מורחים את הבצק גם בכף גדושה של חרדל דיז’ון גרגרים.

רוצים להשקיע יותר?
מכינים מאפים אישיים: חותכים את הבצק לריבועים בגודל 8-6 ס”מ (או משתמשים בריבועי בצק עלים מוכנים). מורחים במעדן פרי, עורמים כף מלית, מגלגלים מקצה אחד לקצה נגדי לצורת קרואסון או צוררים את ארבע הפינות כלפי מעלה למעין שקיק. מברישים בביצה ואופים 20 דקות או עד שזהוב יפה.

ממהרים?
לא חייבים לעצב צמה אפשר לגלגל את הבצק לרולדה, להבריש בביצה – ולתנור.

תגובות

תגובות (3)

  • יוסף קארו 5 בספטמבר 2016 15:57 השב

    המתכון אינו כשר כי כך לא מכינים כבד ע”פ ההלכה אלא רק ע”י צליה

    • ליאת על השולחן 5 בספטמבר 2016 17:44 השב

      היי יוסף,
      עידכנו את המתכון, תודה שהפנת את תשומת ליבנו לנושא.

    • ישראלי 15 בדצמבר 2016 18:52 השב

      נכון 100 אחוז

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *