חיפוש מתקדם

קאפקייקס דלעת עם קרם שנטי קיווי

מתכון לקאפקייקס דלעת עם קרם שנטי קיווי
צילום וסגנון: אולגה טוכשר

בננות מככבות בהרבה קינוחים טבעוניים, כיוון שבאפייה הן מתנהגות בדומה לביצה – קושרות את חומרי הבלילה ומוסיפות לחות למאפה. החסרון הוא שהטעם שלהן הוא דומיננטי מאוד והרבה עוגות טבעוניות הן פשוט וריאציה על עוגת בננה. כאן עידנתי את טעמי הבננה במחית דלעת צלויה שפשוט מתחננת לתוספת של תבלינים מחממים.

הקרם הוא פשוט קצפת צמחית, שהוספתי לה מחית קיווי כדי להקליל את המתיקות שלה. השילוב בין בננה, דלעת, קצפת וקיווי אולי נשמע מוזר, אבל אמא שלי, שטעמה את כל הנסיונות, נשבעת שזה אחד המתכונים המוצלחים שלי. ואמא תמיד צודקת.

חומרים

לקרם:
לקישוט:

אופן ההכנה

  1. מכינים מחית דלעת: מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. אופים פרוסות דלעת כ-40 דקות, עד שהן מתרככות ונמעכות בקלות. מצננים וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה (אפשר להכין עד לשבוע מראש ושמור במקרר בכלי אטום).
  3. מכינים את הקאפקייקס: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס במנז'טים.
  4. מניחים בקערה גדולה את מחית הדלעת, בננה, סוכר ושמן וטורפים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  5. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים תבלינים, מלח וחמוציות ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  6. ממלאים את השקעים בבלילה כמעט עד שפתם ואופים 35-25 דקות, עד שהקאפקייקס מזהיבים, וקיסם שננעץ במרכז קאפקייק יוצא יבש וללא פירורים. מצננים את הקאפקייקס על רשת.
  7. מכינים קרם: טוחנים קיווי למחית חלקה ומסננים במסננת צפוצה. זורקים את הנוזלים ומניחים בצד את המחית.
  8. מקציפים שמנת צמחית ואבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת סמיכה. מוסיפים מחית קיווי וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך.
  9. מורחים את הקרם על הקאפקייקס ומקשטים בפלחי קיווי.

גיוונים: מחליפים את מחית הקיווי באותה כמות של מחית תות ומקשטים בפרוסות תות.