חיפוש מתקדם

קארי דגים

מתכון לקארי דגים
מילים: אלונה איזנברג | צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

נוח: “את הקארי הזה אכלו אצלנו באופן קבוע בימי חמישי, וכשהחלטנו להכניס דגים לתפריט, זאת היתה המנה הראשונה שכולנו הסכמנו עליה פה אחד”

חומרים

לרוטב:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים סיר רחב עם שמן ומטגנים זרעי חרדל במשך דקה. מוסיפים מחית ג’ינג’ר ושיני שום ומטגנים דקה-שתיים עד שהריח מתחיל לעלות.
  2. מוסיפים עגבניות מגוררות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את שאר התבלינים ותפוחי אדמה, מכסים ומבשלים 30 דקות על להבה בינונית עד שתפוחי האדמה רכים.
  3. מוסיפים פרוסות דג בשכבה אחת ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 10 דקות עד שהדגים מוכנים.
  4. מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים כוסברה קצוצה בנדיבות ומגישים עם אורז.

מחית שום וג’ינג’ר מחית שימושית ופשוטה להכנה, המשתלבת במאכלים הודיים רבים.
כך מכינים 200 גרם: טוחנים במעבד מזון 10 שיני שום עם 100 גרם ג’ינג’ר קלוף ו-1/2 כוס מים עד לקבלת מחית חלקה. שומרים עד שבועיים במקרר. לאחר כמה ימים צבע המחית יהפוך לירוק — אין מה לחשוש מזה.

6 בדצמבר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *