מתכון

קארי עגבניות, קוקוס, חומוס וטופו

סבינה ולדמן משדרגת את מחית הקארי המוכנה עם הל ועגבניות קצוצות משומרות, שלוקחות את התבשיל לכיוון הודי

18,893 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2016
קארי עגבניות, קוקוס, חומוס וטופו. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע
קארי עגבניות, קוקוס, חומוס וטופו. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע

תודה לאל על מחיות הקארי המוכנות, שמביאות את הטעמים התאילנדיים השמחים אל המטבח הביתי. במקביל להכנת הקארי מבשלים את האורז – ויש ארוחה מעולה!

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים סיר בינוני עם שמן ומטגנים בצל 3 דקות על להבה בינונית עד שהוא שקוף. מוסיפים שום, ג'ינג'ר והל ומטגנים 3 דקות תוך ערבוב לפתיחת טעמים וארומות. מוסיפים מחית קארי ומטגנים דקה.

2

מוסיפים עגבניות משומרות, קרם קוקוס וסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה.

3

מוסיפים חומוס ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ומבשלים 10 דקות על להבה נמוכה עד שהרוטב נעשה אחיד וקרמי. מוסיפים טופו ומבשלים דקה לספיגת טעמים.

4

מסירים מהכיריים, מפזרים עלי כוסברה ומגישים עם אורז ורבעי לימון.