חיפוש מתקדם

קארי תאילנדי ירוק עם עוף של מינה טומיי

מתכון לקארי תאילנדי ירוק עם עוף של מינה טומיי
צילום: דניאל לילה

תבשיל קארי ריחני עם פיסות עוף דקיקות וירקות, שעוברים חליטה קצרה בלבד ונותרים רעננים. במסעדות תאילנדיות מכינים את משחת הקארי מדי שבוע. בבית אפשר להשתמש במשחה איכותית מוכנה, שקונים במעדניות ובחנויות המתמחות במוצרים מהמזרח.

כשאוכלים מנה מתובלת כדאי הוסיף לה בירה מרעננת. טובורג, בירת לאגר צלולה ויבשה, היא השידוך המתאים. טעמיה החדים, עם אזכורים של קרמל, מרעננים את הפה ומכינים אותו לביס הבא.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר 3 כפות שמן ומטגנים משחת קארי במשך דקה עד שהארומות מתחילות לעלות.
  2. מוסיפים חלב קוקוס ומביאים לרתיחה. מוסיפים עוף ומבשלים כ-7 דקות. מוסיפים את שאר החומרים, מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים.
  3. שמים בקערות הגשה, מפזרים עלי בזיליקום ומגישים לצד אורז לבן.
 

קוריאני, יפני, הודי, וייטנאמי ותאילנדי נפגשים במסעדה – זה נשמע כמו תחילתה של בדיחה, אבל הפעם מדובר בתפריט של רשת המסעדות “מינה טומיי”. שני סניפיה (אחד בתל אביב והשני בחיפה) מעוצבים בגרנדיוזיות חיננית, בהשראת האסתטיקה האסיאתית. השף משה בדישי, שמוביל את המסעדות, שואב השראה משלל מטבחי המזרח הרחוק ומוסיף פרשנות אישית.

תגובות

תגובות (1)

  • שרה אנגל 7 בפברואר 2017 13:45 השב

    יופי של מתכון, אשמור אותו לקיץ כרגע עולה בגרמניה קילו חצילים – גדולים, כי אין קטנים רק אולי בקיץ- בחנויות מיוחדות – חמש וחצי יורו לקילו חצילים זה אמנם נשמע מעט אבל אם מחליפים לשקלים זה המון כסף. אז יחכה לקיץ ויש לקראת מה לשמוח.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *