את הקציצות שכולנו אוהבים החלטנו לרענן בעזרת מלית מסבחה- ממרח חומוס + גרגרים מבושלים, אבל ניתן לגוון ולמלא בכל מיני מליות: טנזיה (פירות מיובשים מבושלים), קוביית חזה אווז מטוגנת, עגבניות שרי, קוביית חלומי או מוצרלה עם עלי בזיליקום או בצל מטוגן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
אופן ההכנה
מכינים את התערובת לקבב:
1
מערבבים בשר ושומן עם בצל, פטרוזיליה ותבלינים לתערובת אחידה. מניחים במקרר למשך חצי שעה.
מכינים את המלית:
2
מערבבים חומוס עם טחינה, שום וגרגרי חומוס.
מכינים קציצות, ממלאים וצולים:
3
מחלקים את התערובת לכדורים של כ-60 גרם כל אחד ומגלגלים לקציצות. יוצרים גומה במרכז כל קציצה בעזרת האגודל, ממלאים בכפית מלית וסוגרים מעל את הבשר בעדינות.
4
מניחים על המנגל וצולים את הקבב למידת העשייה הרצויה 4-5 דקות מכל צד. מגישים חם.