חיפוש מתקדם

קבב ממולא במסבחה

מתכון לקבב ממולא במסבחה
צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

את הקציצות שכולנו אוהבים החלטנו לרענן בעזרת מלית מסבחה- ממרח חומוס + גרגרים מבושלים, אבל ניתן לגוון ולמלא בכל מיני מליות: טנזיה (פירות מיובשים מבושלים), קוביית חזה אווז מטוגנת, עגבניות שרי, קוביית חלומי או מוצרלה עם עלי בזיליקום או בצל מטוגן.

חומרים

למלית:

אופן ההכנה

  1. מכינים את התערובת לקבב: מערבבים בשר ושומן עם בצל, פטרוזיליה ותבלינים לתערובת אחידה. מניחים במקרר למשך חצי שעה.
  2. מכינים את המלית: מערבבים חומוס עם טחינה, שום וגרגרי חומוס.
  3. מכינים קציצות, ממלאים וצולים: מחלקים את התערובת לכדורים של כ-60 גרם כל אחד ומגלגלים לקציצות. יוצרים גומה במרכז כל קציצה בעזרת האגודל, ממלאים בכפית מלית וסוגרים מעל את הבשר בעדינות.
  4. מניחים על המנגל וצולים את הקבב למידת העשייה הרצויה 4-5 דקות מכל צד. מגישים חם.