חיפוש מתקדם

קובה סלק

מתכון לקובה סלק
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

אצלנו בבית תמיד הגישו קובה סלק והיא עדיין הקובה האהובה עלי. זאת הגרסה של סבא שלי, שלא עשיתי בה שינויים: מלית של בקר מטוגן ומתובל, קובות שנצבעות בצבע סגול ומרק קליל חמוץ-מתוק.

חומרים

בצק בסיסי לקובה:
  • 140 גרם (1 כוס) בורגול דק
  • 240 מ”ל (1 כוס) מים קרים
  • 200 גרם (1 כוס) סולת
  • 1 כפית מלח
למלית בשר בסיסית:
למרק:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: משרים בורגול בקערה עם מים קרים לכ-30 דקות עד שהם נספגים בו. מערבבים את הבורגול המושרה עם סולת ומלח בקערה ולשים ידנית 3 דקות לקבלת תערובת רכה, לחה ויציבה, כזו שתצליחו לתלוש ממנה כדור, לשטח לפיתה ולמלא. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מים בהדרגה, כף בכל פעם, עד שמתקבל מרקם אלסטי; אם הבצק רך מדי, מוסיפים כף סולת ומערבבים שוב. אל תתפתו להוסיף סולת בקלות כדי שהקובות לא ייצאו קשות מדי. כשהבצק מוכן מכסים בניילון נצמד, מניחים במקרר ל-30 דקות ומתפנים להכנת המלית והמרק.
  2. מכינים את המרק: מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים בצל, סלק, גזר וסלרי 5 דקות לריכוך.
  3. יוצקים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים סוכר, מיץ לימון, מלח ופלפל, מכסים חלקית ומבשלים כשעה על להבה נמוכה.
  4. מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן ומאדים בצל 3 דקות עד שהוא שקוף. מוסיפים בשר טחון ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו. מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה, טועמים, מתקנים תיבול ומעבירים לקערה לצינון.
  5. ממלאים את הקובות, מעצבים ומבשלים במרק: מרטיבים את כף היד במעט מים, יוצרים מהבצק כדור בגודל פינג-פונג ומשטחים אותו על כף היד. מניחים 2 כפיות מלית במרכז הבצק, עוטפים אותו סביב המלית ומגלגלים לצורת כדור מושלם. מניחים במגש רטוב למניעת הידבקות וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית.
  6. מביאים את המרק לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הקובות אחת-אחת, מכסים חלקית ומבשלים כ-20 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהן מוכנות. מגישים חם.

ואפשר גם: להחליף את הקינמון, הציפורן, הכמון והפלפל האנגלי בכף בהראט.

28 באוקטובר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *