חיפוש מתקדם

קוגל תפוחים לפסח

מתכון לקוגל תפוחים לפסח
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

מצות וביצים הם החומרים שמהם מורכב החג. הוספנו להם תפוחים, אגוזים וצימוקים והתקנו פשטידה טעימה שהיא חיבור בין שני מאכלים — מאפה תפוחים וקוגל שמבוסס על אטריות.

חומרים

לשימון:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים בנדיבות את הסיר או התבנית.
  2. משרים מצות במים קרים למשך 5 דקות. סוחטים היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים תפוחים, צימוקים ואגוזים ומערבבים.
  3. ממיסים סוכר בסיר עם שמן ומבשלים 7 דקות על להבה בינונית עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.
  4. יוצקים את הקרמל על תערובת המצות והאגוזים ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים ותבלינים ומערבבים לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבנית ומכסים ברדיד אלומיניום.
  5. אופים כשעה וחצי עד שהקוגל זהוב ואפוי היטב.

חוכמת מטבח
מצות, ביצים, תפו”א
מצות משמשות לייצוב המאפה. לפעמים הן נותנות לו צורה, על תקן שכבת בצק או קלתית, ולפעמים הן מתפקדות על תקן פירורי לחם. לפני העבודה מרטיבים אותן גם כדי שייעשו אלסטיות ואפשר יהיה לעצב אותן לצורה הרצויה וגם כדי שלא יספחו נוזלים מן התערובת ויהפכו את המאפה ליבש.
ביצים משמשות לייצוב התערובת וגם ליצירת מאפה במרקם עשיר, עסיסי ולא דחוס.
תפוחי אדמה תורמים לקבלת מרקם נימוח ויציב, קריספיוּת וכמובן טעם נפלא.
שיטה ברוב המקרים אפשר לטגן את הפשטידה על להבה בינונית-נמוכה או לאפות בתנור.
חשוב להקפיד על המינון בין שלושת המרכיבים, כדי שהפשטידה תהיה יציבה מצד אחד אבל גם עסיסית ולא יבשה מצד שני.

26 בנובמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *