חיפוש מתקדם

קווארק בֶּלְשֶן

מתכון לקווארק בֶּלְשֶן
מילים: שי מקובר | צילום: דניאל לילה | סגנון : עמית פרבר

“כדורי הגבינה הלבנה המטוגנים הללו הם מאפה חלומי האופייני לאזור ממנו אני מגיע בגרמניה,” מספר המאסטר שף הגרמני תום פרנץ.

“על אף שהכרתי את הקווארק בלשן עוד מילדותי התאהבתי בו בשלב מאוחר יחסית בזכות אשתי, שמכל השפע שיש לקונדיטוריה הגרמנית להציע התאהבה דווקא בכדורים הזהובים הללו. את המתכון לקווארק בלשן קיבלתי מקונדיטוריה מסורתית בת מאות שנים.”

במשימת הגמר של “מאסטר שף” שדרגתי אותו (ואפילו הפכתי אותו לקצת ישראלי) עם מלית של משמשים מיובשים שבושלו בסירופ תבלינים וקצפת וניל. הכדורים הכי טעימים מייד אחרי ההכנה, כשמגלגלים אותם בסוכר וקינמון, ולכן מומלץ להכין את התערובת בסמוך לארוחה ולטגן את הכדורים ממש לפני ההגשה.

חומרים

לכדורי הגבינה:
לטיגון עמוק:
לציפוי:
  • 100גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1 כפית קינמון
למשמשים:
לקצפת שנטילי:

אופן ההכנה

  1. מכינים את המשמשים: מרתיחים מים, סוכר ותבלינים על להבה גבוהה. כשהסירופ רותח מוסיפים משמשים, מנמיכים להבה ומבשלים ללא כיסוי 20 דקות. מכבים את האש, מכסים ומשהים כ-40 דקות לצינון ולספיגת טעמים. לפני הרכבת המנה מסננים את המשמשים.
  2. מכינים קצפת שנטילי: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה ועמידה. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים תמצית וניל.
  3. מכינים את הציפוי: מערבבים סוכר וקינמון בקערה ושומרים בצד.
  4. מכינים את הכדורים: מערבלים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה לקבלת בצק דביק (נזהרים מעיבוד יתר).
  5. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק (הטמפ’ צריכה להיות 170 מעלות).
  6. יוצרים כדורים בעזרת שתי כפות ומטגנים בשמן הרותח 5 דקות עד שהכדורים זהובים. משתדלים לעבוד כמה שיותר מהר ומטגנים עד 8 כדורים בכל פעם על מנת לשמור על טמפ’ השמן ולמנוע מהכדורים להידבק זה לזה. מוציאים לנייר סופג לכמה שניות.
  7. מגלגלים את הכדורים בתערובת הסוכר והקינמון ומצננים לטמפ’ החדר.
  8. מרכיבים ומגישים: חוצים כל כדור גבינה אך לא עד הסוף (כמו שחוצים לחמנייה לסנדוויץ’). ממלאים את הפתח במשמש או שניים ומניחים עליהם כף קצפת. מגישים מייד, כשהכדורים טריים.
  9. הכנה מראש: הכי טוב חם, אבל אם לא יכולים אפשר להכין את הבצק עד שעתיים לפני ההגשה ולשמור במקרר. לפני הטיגון מביאים את הבצק לטמפ’ החדר. המשמשים בסירופ יישמרו במקרר עד 3 חודשים.

גיוונים:

  • מגישים את הכדורים בשיטה הגרמנית: חמים וללא משמשים וקצפת.
  • משתמשים במשמשים טריים פרוסים (או בכל פרי עונתי אחר).
  • את הסירופ שבו בושלו המשמשים לא זורקים! משתמשים בו לתיבול קינוחים אחרים, ואפילו סתם כדור גלידה. הסירופ נשמר במקרר זמן רב.
31 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *