חיפוש מתקדם

קולסלואו מהסרטים

מתכון לקולסלואו מהסרטים
צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

אחד הכוכבים של המסעדות המזרחיות מקבל כאן שדרוג משמעותי. המרכיבים העיקריים, גזר וכרוב, נשארו, אבל הוספנו להם קצח, מיץ תפוזים והרבה פלפל שחור. את מקום המיונז תופס איולי שום (ראו מתכון בהמשך). אנחנו מעדיפים לקצוץ את הכרוב והגזר בסכין ולא במעבד מזון, מכיוון שכך הם שומרים על המרקם שלהם ויש פחות סכנה שהם יהפכו למחית.

חומרים

אופן ההכנה

  1.  קולים קצח במחבת יבשה כמה שניות על להבה גבוהה עד שהוא מעלה ניחוח ומתחיל לקפץ במחבת.
  2. מערבבים את רצועות הכרוב עם יתר החומרים ומתקנים תיבול. מומלץ להכין כשעה לפני ההגשה לספיגת טעמים.
 

מתכון על הדרך: איולי שום

מעבדים במעבד מזון 3-2 שיני שום קלופות (או 4 שיני שום קונפי, מתכון בעמ’ 74), 5 חלמונים, 2 כפות חרדל חלק, 3-2 כפות חומץ בן יין לבן, מלח, פלפל שחור גרוס וקורט פלפל שאטה (לא חובה) עד שכל החומרים מתאחדים לתערובת חלקה. מזלפים כוס שמן ניטרלי (או תערובת חצי-חצי של שמן ניטרלי ושמן מהקונפי שום, מתכון בעמ’ 74) באיטיות תוך כדי עיבוד עד לקבלת אמולסיה במרקם חלק. שומרים במקרר עד 3 ימים.

23 בנובמבר 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *