חיפוש מתקדם

קונכייה משוגעת

מתכון לקונכייה משוגעת
צילום: לירון אלמוג | השתתפו בכתבה: ירון בן הרוש ורינת צדוק

קונכיות הבצק האלה מגיעות הישר מבתי המלון של שנות ה-80′, אבל בלבוש עדכני עם בצל ירוק, שבבי גבינה ופטריות טריות צרובות. מנה מעולה לאירוח, כיוון שאפשר להכין את הקונכיות מראש ולהקפיא.

חומרים

לקרם בשמל גבינה:
למלית פטריות:
לטיגון:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. מכינים את הקונכיות: מרדדים את הבצק הקר לעלה דקיק בעובי 2 מ"מ. חותכים לריבועים בגודל 12 ס"מ ומחוררים אותם במזלג. מניחים אותם על ריבועי נייר אפייה באותו גודל, ומלבישים על רינג בקוטר 9 ס"מ, כך ששולי הבצק "נשפכים" החוצה.
  3. אופים כ-10 דקות או עד להזהבה ומצננים. עד כאן אפשר להכין מראש ולהקפיא.
  4. מכינים קרם בשמל גבינה: מחממים חלב בסיר עד לסף רתיחה.
  5. מערבבים קמח וחמאה על נייר אפייה, עד שנוצרת משחה ללא גושים. זורקים חתיכות קטנות של המשחה לתוך החלב, מנמיכים את האש, ומערבבים נמרצות עם מטרפה עד להסמכה.
  6. מסירים מהכיריים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים קשקבל ומערבבים עד שהיא נמסה. אפשר לדלל עם חלב במידת הצורך.
  7. סמוך להגשה מכינים את מלית הפטריות: מלהיטים מחבת יבשה (ללא שמן) וצורבים את הפטריות. מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח.
  8. מרכיבים את המנה: מחממים מעט את הבשמל במיקרוגל ויוצקים ממנו לכל קונכייה. מסדרים 5-4 פטריות על הבשמל. מקשטים בבצל ירוק חלוט ובשבבי גבינה ומגישים מיד.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פריך מלוח של מעדנות. בצק פריך מלוח

גיוון: במקום קשקבל אפשר להשתמש באמנטל או פרמזן.

אפייה יצירתית