300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

קונסומה עוף עם גזרים צבעוניים - על השולחן
חיפוש מתקדם

קונסומה עוף עם גזרים צבעוניים

מתכון לקונסומה עוף עם גזרים צבעוניים
מילים: אלונה אייזנברג | צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

זהוב וזך, מנוקד עיגולי שומן נוצצים וטעמו תמצית השורשים, העוף והעשבים שהתבשלו בתוך הנוזל. איך בכלל ניגשים לעדכן משהו כה מושלם, ועוד בפסח, כשהוא מארח את הקניידלעך — מגה סטארים קולינריים בזכות עצמם? “עם טעמו של מרק העוף אין מה לשחק. המשימה שלי היתה להגביר ווליום של התכונות הכי יפות שלו — להעמיק את הטעמים ולהעצים את הצלילות.” בשביל כל אלה סבינה רתמה כמה טכניקות מהמטבח הצרפתי הקלאסי.

הכנה מראש: מכינים את המרק עד יומיים מראש. ביום ההגשה הופכים את המרק לקונסומה ומבשלים את הגזרים הצבעוניים (אפשר כמה שעות מראש).

חומרים

לקבלת מרק צלול:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את המרק: מחממים סיר רחב ללא שמן ומטגנים גרונות על להבה בינונית 4-3 דקות מכל צד להזהבה.
  2. מגבירים להבה ומוסיפים גזר, סלרי, כרישה, שורש פטרוזיליה, שום, ציפורן, פלפל אנגלי, תימין ועלי דפנה. מטגנים כ-5 דקות תוך ערבוב וגירוד המשקעים מתחתית הסיר (זהירות — הם נשרפים בקלות) עד שהירקות מתחילים להעלות ניחוח.
  3. יוצקים יין ומבשלים 2 דקות תוך שמגרדים את המשקעים מתחתית הסיר לתוך היין. מוסיפים עגבניות ושמיר, ממלאים את הסיר במים (עדיף מינרליים) עד כ-5 ס”מ מעל גובה הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מקפים את הקצף ואת השומן שנוצרים עד שהם מפסיקים להצטבר מעל המרק (תהליך שנמשך כ-15-10 דקות). מכסים ומבשלים כשעה.
  4. מסננים ומעבירים את המרק לקופסה אטומה. מאחסנים במקרר שעתיים ועד יומיים. את הגזרים אפשר להוסיף לטרין כבד עוף (מתכון בעמ’ 58).
  5. מכינים מרק צלול: מערבבים חלבונים, חזה עוף טחון, לימון, מלח ופלפל לבן בקערה.
  6. נפטרים משכבת השומן שהתמצקה מעל המרק הקר ומעבירים אותו לסיר צר וגבוה.
  7. מוסיפים לסיר את תערובת החלבונים וחזה העוף ומחממים על להבה בינונית-נמוכה 5 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. מפסיקים לערבב ומביאים לרתיחה. במהלך החימום-ערבוב (לפני שמביאים לרתיחה) נוצרת מעין קציצה שצפה מעל המרק. יוצרים חור קטן במרכזה בעזרת ידית של כף עץ. מבשלים 2 דקות מרגע הרתיחה, מכבים את האש ומניחים ל-10 דקות.
  8. נפטרים מתערובת הבשר הטחון ומסננים את הציר דרך מסננת מרופדת בבד חיתול לתוך לסיר נקי. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים גזרים צבעוניים ומבשלים כ-10 דקות ברתיחה עדינה על להבה בינונית-גבוהה לריכוך.
  9. להגשה: מרתיחים את הקונסומה עם הגזרים, מוסיפים קניידלעך ומגישים.

קניידלעך עוף

כל הרכיבים המסורתיים של הקניידלעך כאן, ואליהם סבינה מוסיפה עוף טחון, תפוחי אדמה ובצל. כך מתקבלות קציצות רכות ואווריריות.

הכנה מראש: מכינים יום-יומיים מראש. מבשלים, מסננים ושומרים בכלי אטום במקרר כשנייר אפייה משומן מפריד בין שכבות
הקניידלעך. בסמוך להגשה מוסיפים למרק רותח ומגישים.

חומרים ל-8 מנות:
200 גרם חזה עוף טחון
250 גרם קמח מצה
1 בצל קטן מגורר
3 ביצים טרופות
1 תפוח אדמה קטן מבושל ומגורר
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
1/2 כוס מים או ציר עוף
3 כפות שמן קנולה או שומן אווז מומס
1 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית פלפל לבן טחון

מערבבים את כל הרכיבים ומניחים במקרר למשך 30 דקות. בעזרת ידיים משומנות מגלגלים כדורים בקוטר 3 ס”מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מרתיחים סיר עם שפע מים ומתבלים ב-2 כפות מלח. מבשלים את הקניידלעך כ-15 דקות עד שהם מוכנים.

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים