תוספות:
- ירקות: מבשלים בנפרד ומוסיפים רק אחרי שהמרק מוכן. מומלץ ללכת על ירקות צבעוניים ובמידת הצורך חתוכים קטן ויפה: אפונים, פטריות, גזר מבושל וחתוך לקוביות קטנות, עשבי תיבול (עלעלי פטרוזיליה או שמיר) וכו'. לא מומלץ להוסיף ירקות כמו סלק, שיצבעו את המרק.
- פחמימות: בצקניות, אטריות, קרפ חתוך לרצועות דקיקות או כיסנים (קרפלעך או טורטליני).
- רויאל: תערובת שכוללת ביצים שלמות, חלמונים, שמנת ולפעמים גם ציר עוף או מי השריה של פטריות מיובשות.
- התוספת הקלאסית: מטגנים לב חסה במעט חמאה עם מלח ופלפל עד שהוא מתרכך אבל שומר על צבעו. חוצים לאורך ומוסיפים למרק עם אפונה וקוביות של בייקון או חזה אווז.
בוקה גרני מורכב מ-6-5 גבעולי פטרוזיליה, 5-4 גבעולי תימין ו-2 עלי דפנה עטופים בעלה של כרישה וקשורים בחוט.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבוקה גרני (זר תבלינים קשור בחוט):
אופן ההכנה
1
קוצצים דק את הירקות הקשים - גזר, כרישה וסלרי (אפשר במעבד מזון בפולסים). מוסיפים עגבנייה ורסק עגבניות וקוצצים גם אותם.
2
מערבבים את הבשר עם החלבונים בקערה, מוסיפים את הירקות הקצוצים ומערבבים לתערובת דלילה.
3
יוצקים ציר קר לסיר ומוסיפים את תערובת החלבונים. מערבבים ומתחילים לחמם על להבה בינונית-נמוכה. מדי פעם מערבבים בעדינות, כדי ששום דבר לא יידבק לתחתית. מחממים עד שהמסה הבשרית נקרשת למעין קציצה רכה מאוד, שצפה מעל פני הנוזל.
4
פוערים בעדינות חור בקוטר 4-3 ס"מ במרכז הקציצה בעזרת מצקת קטנה או כף ומסלקים את הבשר לצידי הסיר. דרך החור מחדירים מצקת ומגרדים בעדינות את תחתית הסיר, כדי לוודא ששום דבר לא נדבק לתחתית.
5
מכניסים לסיר בוקה גרני עטוף בעלה כרישה וקשור בחוט דרך החור, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. ממשיכים לבשל על סף רתיחה 60-40 דקות עד שהמרק צלול לגמרי.
6
מסננים ומגישים חם עם או בלי תוספות.