חיפוש מתקדם

קוקטייל אגוזים, ברנדי מטקסה ותבלינים

מתכון לקוקטייל אגוזים, ברנדי מטקסה ותבלינים
מילים: יונית נפתלי קו-אל | צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

אריאל: “כולם מכירים את האוזו היווני, אבל ביוון מייצרים גם יין וגם ברנדי מדהימים. הברנדי היווני מזוקק מענבים מקומיים בעלי טעמים פראיים יותר, ולכן טעמו מחוספס ודעתני עם ניחוחות עשבוניים. הקוקטייל הזה מעצים אותם בעזרת תוספת שני ליקרי עשבים חזקים ומרירים (ייגרמייסטר ופרנה ברנקה), שאליהם אני מוסיף שכבת טעם של תבלינים מקומיים. המייפל מחליף את סירופ הסוכר, מאזן ומחליק את הטעם ומוסיף את הניחוח הייחודי שלו.”

חומרים

לקישוט

אופן ההכנה

  1. שוברים מעט את התבלינים והאגוזים במכתש ועלי ומעבירים לסיר קטן.
  2. מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים על להבה בינונית כ-10-8 דקות עד שהתבלינים מעלים ניחוח.
  3. מוזגים לכוסות זכוכית נמוכות, ספלי תה או קנקן (לא חייבים לסנן). מקשטים ומגישים חם.