חיפוש מתקדם

קוקטייל רום, תבלינים ואפרסמונים

מתכון לקוקטייל רום, תבלינים ואפרסמונים
מילים: יונית נפתלי קו-אל | צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

אריאל: “הקוקטייל הזה נולד כי רציתי להכין משהו שירגיש כמו גרסה נוזלית ואלכוהולית לפאי אפרסמונים. לא טעמתי כזה אף פעם, אבל נדמה לי שהייתי רוצה לטעום — מין פאי מתוק ופירותי ספוג בניחוח וניל ואיזה רמז עשבוני.” סיילור ג’רי, העומד בבסיס הקוקטייל, שייך למשפחה של רומים מתובלים, במקרה זה — בתערובת סודית ומדויקת של תבלינים קריביים ווניל. אריאל הוסיף לו אפרסמון טרי, עוד תבלינים מקומיים ואפילו … תרד. התוצאה הרפתקנית וטעימה להפליא — משהו בין קוקטייל עשיר לקינוח.

חומרים

לקישוט (לא חובה):

אופן ההכנה

  1. כותשים אפרסמון והל בתוך שייקר בעזרת עלי למחית לא חלקה (אם השייקר גבוה מדי ביחס לאורך העלי, אפשר לכתוש במכתש ולהעביר לשייקר).
  2. קורעים עלי תרד לפיסות גסות ומעבירים לשייקר. מוסיפים את שאר המרכיבים ומנערים היטב.
  3. מסננים לתוך כוס (רצוי ממתכת) ומוסיפים קרח כתוש (לא חובה).
  4. מניחים על שפת הכוס אפרסמון וקליפת פומלה, מפזרים עלי תרד וזרעי חרדל על פני המשקה ומגישים.