מתכון

קוקטייל רום, תבלינים ואפרסמונים

סיילור ג’רי, העומד בבסיס הקוקטייל, שייך למשפחה של רומים מתובלים. אריאל הוסיף לו אפרסמון טרי ותבלינים

6,234 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

אריאל: “הקוקטייל הזה נולד כי רציתי להכין משהו שירגיש כמו גרסה נוזלית ואלכוהולית לפאי אפרסמונים. לא טעמתי כזה אף פעם, אבל נדמה לי שהייתי רוצה לטעום — מין פאי מתוק ופירותי ספוג בניחוח וניל ואיזה רמז עשבוני.” סיילור ג’רי, העומד בבסיס הקוקטייל, שייך למשפחה של רומים מתובלים, במקרה זה — בתערובת סודית ומדויקת של תבלינים קריביים ווניל. אריאל הוסיף לו אפרסמון טרי, עוד תבלינים מקומיים ואפילו … תרד. התוצאה הרפתקנית וטעימה להפליא — משהו בין קוקטייל עשיר לקינוח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט (לא חובה):

אופן ההכנה

1

כותשים אפרסמון והל בתוך שייקר בעזרת עלי למחית לא חלקה (אם השייקר גבוה מדי ביחס לאורך העלי, אפשר לכתוש במכתש ולהעביר לשייקר).

2

קורעים עלי תרד לפיסות גסות ומעבירים לשייקר. מוסיפים את שאר המרכיבים ומנערים היטב.

3

מסננים לתוך כוס (רצוי ממתכת) ומוסיפים קרח כתוש (לא חובה).

4

מניחים על שפת הכוס אפרסמון וקליפת פומלה, מפזרים עלי תרד וזרעי חרדל על פני המשקה ומגישים.