חיפוש מתקדם

קוקילידה של חן שוקרון

מתכון לקוקילידה של חן שוקרון
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

עוגיות שוקולד עשירות ורכות במיוחד. מושלמות ליצירת סנדוויץ’ צונן ומתוק עם מלית של גלידת וניל או כל גלידה אחרת. נוח להכין את העוגיות הללו עם כף קפיצית לגלידה, שמאפשרת ליצור עוגיות זהות בגודלן. אם אין, נעזרים בשתי כפיות.

חומרים

למלית:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את העוגיות: ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על ביין מארי ומערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה. מצננים מעט.
  3. שמים ביצים, סוכר ותמצית וניל בקערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה כ-5 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים עוד 2 דקות לקבלת תערובת אחידה.
  4. מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה נפרדת, מוסיפים מלח ומערבבים. מקפלים את תערובת הקמח לשוקולד בעזרת מרית עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומקפלים פנימה.
  5. מניחים תלוליות אחידות של הבלילה בתבנית בעזרת כף קפיצית לגלידה בקוטר 4 ס"מ או שתי כפיות במרווחים גדולים של כ-5 ס"מ.
  6. אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות מתייצבות ונסדקות מעט בחלקן העליון. מצננים לחלוטין. העוגיות ללא הגלידה יישמרו עד 3 ימים בקופסה אטומה בטמפ' החדר.
  7. מרכיבים את העוגיות: משדכים את העוגיות לזוגות. על גבי מחצית מהן מניחים כף גדושה של גלידת וניל. סוגרים בעוגייה נוספת. אוכלים מייד או שומרים במקפיא עד 3 ימים.

גיוון: את הגלידה אפשר להחליף לגלידה בכל טעם שאוהבים.

30 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *