מתכון

קוקילידה ביתית

זאת כנראה עוגיית הסנדביץ' המושלמת: עוגיית פאדג' המוגשת עם רוטב קרמל וממולאת בגלידה וברס

15,079 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
קוקילידה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

 
קוקילידה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו  

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגיות פאדג':

לרוטב קרמל:

להרכבת המנה:

אופן ההכנה

מכינים את בצק העוגיות:

1

מנפים לקערה קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה ומלח ומערבבים.

2

מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-5 דקות עד לקבלת קרם בהיר ומעט תפוח. מוסיפים ביצה ומערבלים עד שנטמעת (בשלב זה התערובת נראית שבורה ולא אחידה - בהמשך יסתדר).

3

ממיסים שוקולד, מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים. מוסיפים את החומרים היבשים ושוקולד צ'יפס ומערבלים רק עד שנטמעים בתערובת.

4

עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר 20 דקות עד שמתקבל מרקם נוח לעבודה בידיים.

מכינים קרמל (יבש, ללא מים)

5

מחממים מחבת וזורים על תחתיתה שכבה דקה של סוכר. כאשר הסוכר מתחיל להתמוסס, מוסיפים בהדרגה עוד ועוד עד שכל הסוכר מומס ומקבל גוון קרמלי עמוק.

6

כשסימני עשן ראשונים מתחילים להופיע, יוצקים את השמנת בהדרגה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים מלח ומבשלים ברתיחה כדקה. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפ' החדר.

7

מחממים תנור ל-180 מעלות.

אופים את העוגיות:

8

מחלקים את הבצק ל-12 כדורים ומסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 5 ס"מ. משטחים מעט את הכדורים בעזרת שורש כף היד לקוטר 5-4 ס"מ ועובי 1 ס"מ.

9

אופים 8 דקות עד ששולי העוגיות מתייצבים, אך הן עדיין רכות במרכז. אל תיבהלו אם העוגיות נראות לא מוכנות - הן יתייצבו בקירור (לעומת זאת אפיית יתר עד שהמרכז אפוי לגמרי תייבש אותן).

10

מצננים 10 דקות עד שהעוגיות חמימות.

מרכיבים את הקוקילידה ומגישים:

11

מסדרים חצי מהעוגיות בצלחות הגשה. יוצקים על כל עוגייה כ-2 כפות רוטב קרמל. מניחים כדור גלידה רכה מעל, משטחים ומיישרים. מכסים בעוגייה נוספת, לוחצים בעדינות כדי להצמיד ומקפיאים לחצי שעה.

12

מוציאים את העוגיות מהמקפיא ומגלגלים את הצדדים (שם הגלידה חשופה) בקרמל ואחר כך בברס. מגישים מייד או שומרים במקפיא עד ההגשה.