טיגון מתוק

קינוחי מחבת שווים - בלי אפייה

מסע בעקבות עוגות מחבת מסורתיות מתרבויות שונות
אפריל 2019

יש קינוחים מתוחכמים ומוקפדים יותר, אבל למתוקים שמטגנים במחבת יש קסם
מיוחד. יצאנו למסע בעקבות עוגות מחבת מסורתיות מתרבויות שונות, וגילינו שיש מאחוריהן סיפורים או פטנטים חינניים. ולחשוב שכל היופי הטעים הזה החל את דרכו מכמה חומרים זמינים שעורבבו לבלילה וטוגנו במחבת? אכן קסם.

עוגת תפוחים מתובלת עם פקאנים וחמוציות של אורלי פלאי־ברונשטיין. צילום: דן לב, סטיילינג: דלית רוסו
עוגת תפוחים מתובלת עם פקאנים וחמוציות של אורלי פלאי־ברונשטיין. צילום: דן לב, סטיילינג: דלית רוסו

פודינג לחם איטלקי עם תפוחים, פקאנים וחמוציות

התשובה האיטלקית ל"ברד פודינג" — מושקעת וארומטית עם תבלינים וקליפות הדרים למתכון המלא
  • קרפים מקמח מצה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
    קרפים מקמח מצה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
  • קרפים מקמח מצה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
    קרפים מקמח מצה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

קרפים מקמח מצה

4 דירוגים
קרפים מושלמים מקמח מצה שיספגו כל טופינג שאוהבים: בננות מקורמלות, תותים וקצפת, שוקולד, ריבה או חמאת בוטנים למתכון המלא

פנקייק שיבולת שועל ויוגורט

פנקייק נשמע כמו שיא השחיתות, אבל הגרסה הזאת מלאה בדברים טובים - שיבולת שועל, יוגורט ורק נגיעה קטנה של מייפל טבעי שנותן גוון מתקתק למתכון המלא
  • כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
    כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
  • כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
    כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
  • כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
    כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק

כנאפה סולת

8 דירוגים
גרסה מסורתית פחות מוכרת לכנאפה: במקום שערות קדאיף מכינים אותה עם סולת. נהוג לפרוס חתיכה ממנה ולהגישה בתוך כעכ למתכון המלא
תפוחים שיכורים על פרנץ' טוסט של מיכל בוטון | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
תפוחים שיכורים על פרנץ' טוסט של מיכל בוטון | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

תפוחים שיכורים על פרנץ' טוסט

4 דירוגים
מקרמלים תפוחי עץ בקלבדוס ומניחים על פרוסה רכה של פרנץ' טוסט מלחם קסטן ביתי, ששותה בשמחה את סירופ התפוחים המשכר למתכון המלא
פנקייק גרמני עם אפרסקים צלויים ואוכמניות של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
פנקייק גרמני עם אפרסקים צלויים ואוכמניות של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

פנקייק גרמני עם אפרסקים צלויים ואוכמניות

2 דירוגים
פנקייקים אפויים שתופחים במהלך האפייה ומייצרים שוליים גבוהים שהופכים אותם למעין קערה שמזמינה מילוי למתכון המלא
פנקייק יפני וקרמו מנגו של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
פנקייק יפני וקרמו מנגו של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

פנקייק יפני וקרמו מנגו

היפנים אוהבים אוכל שמזכיר עננים. לבלילת הפנקייק הם הוסיפו חלבונים מוקצפים וקיבלו פנקייקים גבוהים ואווריריים למתכון המלא

פנקייק – קטאייף ממולאים בגאודה ואגוזים

הפנקייק הקטנים הם מנת דגל הולנדית אזרחתי אותם והפכתי אותם לכיסנים דמויי קטאייף. הגאודה עדינה כל כך בטעמים, שהיא יודעת להפוך גם למלית מתוקה. למתכון המלא
כנאפה עם גבינה ביתית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
כנאפה עם גבינה ביתית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

כנאפה עם גבינה ביתית

15 דירוגים
גרסאות הכנאפה החביבות עליי הן אלו שבהן שכבת הגבינה שווה כמעט לשכבת שערות הקדאיף (כל יחס אחר הוא תקלה בעיניי) למתכון המלא
קרפ כוסמין במילוי גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים של הילה יבניאלי-בוכריס.
צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי
קרפ כוסמין במילוי גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי

קרפ כוסמין במילוי גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים

קרפ כוסמין מושלם עם מילוי מתקתק של גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים. תוספת חובה לשולחן הקינוחים בחג למתכון המלא
קריספלי ממולאים בגבינה ואפרסקים מקורמלים. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
קריספלי ממולאים בגבינה ואפרסקים מקורמלים. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

קריספלי ממולאים בגבינה ואפרסקים מקורמלים

קרפ איטלקי במילוי ריקוטה. האפרסקים מוקפצים ומתובלים ביין מרסלה מתקתק. אפשר לגוון עם נקטרינות ויין קינוח אחר למתכון המלא