חיפוש מתקדם

קינוח טירמיסו אישי

מתכון לקינוח טירמיסו אישי
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

השילוב בין קפה לקינוחי גבינה ושמנת הוא קלאסיקה וכאשר משלבים בהם את קפה נספרסו המשובח התוצאה עוצמתית וארומטית במיוחד. כאן הבאנו את הקינוח האיטלקי הקלאסי, המבוסס על שילוב מנצח של מסקרפונה, שוקולד וקפה, מוגש בכוסות אישיות.

חומרים

לסירופ:
לקרם:

אופן ההכנה

  1. מכינים סירופ: מערבבים את כל החומרים עד שהסוכר נמס.
  2. מתחילים להרכיב את המנה: מברישים מחצית מהבישקוטים בסירופ משני הצדדים ומרפדים בצפיפות תחתית של כוסות (שוברים את הבישקוטים כך שיתאימו לתחתית).
  3. מכינים את הקרם ומסיימים להרכיב את המנה: מקציפים חלבונים וסוכר כ-4-3 דקות לקצף יציב אך לא יבש.
  4. שמים מסקרפונה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר, ליקר אמרטו וקפה בקערת מיקסר נקייה ומקציפים לקרם יציב. מקפלים את הקצף לקרם המסקרפונה ומעבירים לשקית זילוף.
  5. מזלפים את הקרם על בסיס הביסקוטים עד אמצע גובה הכוס. מברישים את יתרת הבישקוטים בסירופ ומסדרים אותם על הקרם (הפעם לא צפופים מדי).
  6. מפזרים מעל הבישקוטים מחצית מכמות השוקולד המגורר, מזלפים את יתרת הקרם ומסיימים ביתרת השוקולד המגורר.
  7. מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות לפני ההגשה. שומרים במקרר עד 3 ימים.

דבר המומחה

  • תערובת הפורטיסיו לונגו, שהינה קטיפתית, מרירה ובעלת גוף מלא, תשתלב מצויין עם המתיקות של ליקר השקדים ויווצר איזון בין הטעמים.
  • תערובת הארפג’יו תעניק לקרם טעם עשיר, לא מריר מדי ובשל ארומות הקקאו שלה, תשתלב מצויין עם ליקר האמרטו ותשמור על נוכחות לצד הגבינות שיתווספו לקרם.