מתכון

קינוח טפיוקה חם עם שוקולד ואגוזים

קינוח המוגש באהבה לכל חובבי הקינוחים החמים. מוצלח במיוחד בטעם השקדים, שמעניקה הרוזטה

5,621 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קינוח טפיוקה חם עם שוקולד ואגוזים. צילום: רונן מנגן
קינוח טפיוקה חם עם שוקולד ואגוזים. צילום: רונן מנגן

קינוח המוגש באהבה לכל חובבי הקינוחים החמים. מוצלח במיוחד בטעם השקדים, שמעניקה הרוזטה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב שוקולד:

אופן ההכנה

מכינים את הטפיוקה:

1

מבשלים טפיוקה עם מים כ-20 דקות על אש בינונית ומוסיפים סוכר. מערבבים היטב.

2

מוסיפים שמנת, חלב, רוזטה ומערבבים.

3

יוצקים לכוסות הגשה.

מכינים את הרוטב ומגישים:

4

ממיסים שוקולד וחמאה מוסיפים שמנת, ויוצקים מעל הטפיוקה. מפזרים אגוזים ופקאנים ומגישים.

גיוון: אם אין רוזטה, אפשר להחליף ב-1 כוס אספרסו מרוכז.

שגעון הבאבל טי
פנו דרך ל”באבל טי” (Bubble Tea) — שייק של תה קר עם חלב, פירות ופניני טפיוקה. נשמע מוזר? מדובר באחד הטרנדים הלוהטים בעשור האחרון בטייוואן ובדרום מזרח אסיה בכלל. בשנים האחרונות הוא הגיע לארצות הברית ולקנדה. תחילה כבש את הפרברים המשופעים במהגרים אסיאתים, ובהמשך – את ערי החוף המערבי. חופי הוואי ורחובות ניו יורק נכנעים גם הם בהדרגה למשקה המרענן, שהומצא בשנת 1982 על ידי בעל חנות תה טאיוואני בשם צ’ן צ’ונג סין, שערבב תה קר עם חלב, פירות, סירופ מתוק ופניני טפיוקה. המשקה נמכר תחילה כפינוק לילדים בדוכנים קטנים מול בתי ספר. שמות רבים ל”באבל טי”: טפיוקה שייק, תה פנינה שחורה, תה קר בובה, זן זו נאי צ’ה, מומי, קיו קיו ועוד.