חיפוש מתקדם

קישואים סינייה

מתכון לקישואים סינייה
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

יש לו אלף פרצופים בזכות היכולת שלו לאמץ טעמים חדשים. רק הקפידו לשדך לו פרטנרים חזקים כמו בצל, עגבניות ועשבי תיבול. גם גבינה בולגרית ויוגורט יתאימו, הקישואים העגולים מחליפים את מגש הסינייה ובפנים – מלית בשר מתובלת ורוטב טחינה.

חומרים

למלית:
לרוטב טחינה:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל כ-5 דקות להזהבה. מצננים.
  3. מערבבים עם יתר חומרי המלית ומקררים חצי שעה.
  4. ממלאים את הקישואים: מסירים את החלק העליון של הקישואים ומרוקנים את התוכן.
  5. ממלאים את הקישואים בתערובת הבשר עד שפתם, או אפילו קצת מעבר לה, ומניחים בתבנית.
  6. מכינים את הרוטב ואופים: מערבבים טחינה ומים ויוצקים בנדיבות על הקישואים.
  7. אופים 25-20 דקות עד הזהבה. הקישואים מגירים נוזלים, ולכן לא כדאי להכין מראש. אם כן מכינים מראש, יש לאפות רק בסמוך להגשה.

 

וחוץ מממולאים, איך עובדים עם קישואים?
בוחרים מחפשים קישואים מוצקים ובעלי קליפה מושלמת. מוודאים שהם כבדים יחסית לגודלם.

אחסון במגירת הירקות במקרר שבוע לפחות, אבל ברגע שהם נפצעים, הם נרקבים מהר יותר.

לא מקלפים קישואים קלופים נוטים לאבד את צורתם במהלך הבישול. אם הקליפה ממש מפריעה לכם, אפשר לגרד אותה מעט עם מזלג או סכין.

לפני הטיגון מתבלים במלח, מניחים בצד לכמה דקות להפרשת נוזלים ומייבשים היטב. כך הקישואים משפריצים פחות בזמן הטיגון, שומרים על צורתם ולא מתבשלים.

לשומרי משקל מאדים קישואים בסיר מכוסה עם מעט מים או במיקרוגל. אפשר גם בתנור עם כיסוי של רדיד אלומיניום. זכרו: כשמבשלים בהרבה מים, כל הטעם והוויטמינים בורחים.

שידוכים טעמם של הקישואים שטוח מעט, ולכן חשוב לשדך להם פרטנרים, שיעזרו להם להמריא, למשל בצל מטוגן, שום, עגבניות ועשבי תיבול.