חיפוש מתקדם

קיש בטטה, גבינת עיזים וצנוברים

(4 חוות דעת)
מתכון לקיש בטטה, גבינת עיזים וצנוברים
צילום: דניה ויינר | סגנון: טליה גון-אסיף

כשרוצים להשקיע מעט יותר, מכינים קיש שופע כל טוב: בצק פריך, קוביות בטטה זהובות, גבינת עיזים רכה וצנוברים פריכים. פשטידה – הגרסה החגיגית

חומרים

למלית:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, ביצה ומלח במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת פירורית מוסיפים 2 כפות מים ומערבלים לכדור בצק. אם העיסה עדיין פירורית, מוסיפים כף מים.
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מרפדים את התחתית והשוליים של התבנית, דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לשעה.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. אופים כ-20 דקות עד שמזהיב מעט. מצננים.
  5. מכינים את המלית ואופים: ממיסים חמאה במחבת- מוסיפים בטטה ומקפיצים על להבה בינונית כ-7 דקות עד להזהבה.
  6. מעבירים לקערה.
  7. מוסיפים את שאר החומרים, ממליחים, מפלפלים ומערבבים. יוצקים על הבסיס.
  8. אופים 35-30 דקות, עד שהקיש זהוב ויציב. אפשר להגיש חם או בטמפ' החדר.

קיצור דרך” במקום להכין בצק משתמשים בבצק פריך מלוח של מעדנות.

Parich salt (2)

תגובות

תגובות (8)

  • יאנה 2 באוקטובר 2016 21:00 השב

    מתכון מעולה!

  • עדן 9 באוקטובר 2016 10:45 השב

    מעולה…הכנה קלה ופשוטה וטעים מאודדדדד!!

  • איריס בר 22 בנובמבר 2016 15:17 השב

    אחד המתכונים שאני לא מפסיקה לחזור אליהם שוב ושוב, הצלחה עם כולם, טעים שאין דברים כאלה, פשוט סוףףףףףףףףףףףףףףףףףף

  • ירדנה ברבר 5 בינואר 2017 17:30 השב

    כשאופים את הבצק צריך לשים משקולת

    • לי גיל - על השולחן 9 בינואר 2017 14:03 השב

      לא חובה, אבל אפשר

  • פלי 13 בפברואר 2017 22:26 השב

    למרות שלצדו עמדו עוד 4 פשטידות – הקיש הזה חוסל בשלמותו! מושלם מושלם מושלם!

  • נטע 6 באפריל 2017 7:34 השב

    אפשר בזיליקום במקום עירית?

    • דנה טל - על השולחן 6 באפריל 2017 11:39 השב

      היי נטע
      בעקרון אפשר רק קחי בחשבון שהטעם קצת ישתנה.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים