הבצלים הסגולים נאפים בחומץ בלסמי ומשתלבים במלית עשירה של גבינת עיזים ושמנת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את הבצלים:
2
מערבבים בקערה שמן זית, חומץ בלסמי וסוכר. מוסיפים את הבצלים ומערבבים קלות כך שיצופו היטב. מסדרים בתבנית כשהחלק החתוך כלפי מעלה.
3
אופים 20 דקות. מוציאים את הבצלים מהתנור ומקררים היטב. משאירים את התנור פועל.
מכינים את הקלתית:
4
מרפדים תבנית טארט מתפרקת בבצק ומסירים את השוליים העודפים. מניחים על הקלתית נייר אפייה ועליו מפזרים חופן קטניות יבשות (שעועית או חומוס) כמשקולת.
5
אופים את הקלתית 10 דקות, מסירים את הנייר והקטניות ואופים עוד 5 דקות עד שהקלתית מזהיבה מעט. מוציאים את הקלתית מהתנור אך משאירים אותו פועל.
מכינים את המלית, מרכיבים ואופים
6
טורפים ביצים עם שמנת מתוקה ומתבלים במלח ופלפל.
7
מפזרים על הקלתית האפויה את גבינת הקצ'קבל המגוררת ומסדרים עליה את הבצלים כך שהחלק החתוך שלהם כלפי מעלה וביניהם פרוסות פרומעז. מפזרים עלי תימין ויוצקים את תערובת השמנת.
8
אופים כ-45 דקות עד שפני הקיש יציבים וזהובים. מוציאים מהתנור וממתינים כ-15 דקות לפחות לפני הפריסה.
באותה שיטה מכינים טארט כרישה
- מוותרים על הבצלים ומפשירים שקית (600 גרם) כרישה חתוכה מוקפאת של “סנפרוסט".
- ממיסים 50 גרם חמאה במחבת ומקפיצים את הכרישה 10-8 דקות.
- מוסיפים 3 כפות חומץ בלסמי ומתבלים במלח ופלפל. מסננים היטב מהנוזלים, מצננים ומסדרים בתוך הקלתית האפויה על הגבינה המגוררת. מוסיפים את הפרומעז ואופים כמוסבר במתכון