חיפוש מתקדם

קיש בצלים סגולים וגבינות

מתכון לקיש בצלים סגולים וגבינות
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הבצלים הסגולים נאפים בחומץ בלסמי ומשתלבים במלית עשירה של גבינת עיזים ושמנת.

חומרים

למלית:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את הבצלים: מערבבים בקערה שמן זית, חומץ בלסמי וסוכר. מוסיפים את הבצלים ומערבבים קלות כך שיצופו היטב. מסדרים בתבנית כשהחלק החתוך כלפי מעלה.
  3. אופים 20 דקות. מוציאים את הבצלים מהתנור ומקררים היטב. משאירים את התנור פועל.
  4. מכינים את הקלתית: מרפדים תבנית טארט מתפרקת בבצק ומסירים את השוליים העודפים. מניחים על הקלתית נייר אפייה ועליו מפזרים חופן קטניות יבשות (שעועית או חומוס) כמשקולת.
  5. אופים את הקלתית 10 דקות, מסירים את הנייר והקטניות ואופים עוד 5 דקות עד שהקלתית מזהיבה מעט. מוציאים את הקלתית מהתנור אך משאירים אותו פועל.
  6. מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: טורפים ביצים עם שמנת מתוקה ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מפזרים על הקלתית האפויה את גבינת הקצ'קבל המגוררת ומסדרים עליה את הבצלים כך שהחלק החתוך שלהם כלפי מעלה וביניהם פרוסות פרומעז. מפזרים עלי תימין ויוצקים את תערובת השמנת.
  8. אופים כ-45 דקות עד שפני הקיש יציבים וזהובים. מוציאים מהתנור וממתינים כ-15 דקות לפחות לפני הפריסה.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פריך מלוח של מעדנות.

Parich salt (2)

באותה שיטה מכינים טארט כרישה

  1. מוותרים על הבצלים ומפשירים שקית (600 גרם) כרישה חתוכה מוקפאת של “סנפרוסט”.
  2. ממיסים 50 גרם חמאה במחבת ומקפיצים את הכרישה 10-8 דקות.
  3. מוסיפים 3 כפות חומץ בלסמי ומתבלים במלח ופלפל. מסננים היטב מהנוזלים, מצננים ומסדרים בתוך הקלתית האפויה על הגבינה המגוררת. מוסיפים את הפרומעז ואופים כמוסבר במתכון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *