חיפוש מתקדם

קיש פטה, קשקבל וירקות

מתכון לקיש פטה, קשקבל וירקות
צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף

הכוכב של שולחן החג בגרסת אנטיפסטי וקיש בתבנית אחת! הסוד הוא בקלתית ובשילוב המוצלח בין גבינה לירק. רק אל תקראו לו פשטידה!

חומרים

לקלתית:
למלית:
לרויאל:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הקלתית: מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חומץ וביצה ומעבדים לפירורים גסים. אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 27 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומוציאים בצק עודף. מניחים על הבצק משקולת פאי או שעועית, כדי שלא יתרומם.
  4. אופים 10 דקות, מסירים את המשקולת ואופים כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מתייבש.
  5. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד חודש.
  6. מכינים את הירקות: מניחים את הירקות בתבנית, מזלפים שמן זית, ממליחים ומפלפלים.
  7. אופים כ-20 דקות עד שהירקות רכים ומצננים.
  8. מכינים רויאל: טורפים ביצים עם שמנת בקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
  9. מרכיבים את הקיש ואופים: מפזרים גבינת קשקבל על הקלתית האפויה למחצה בשכבה אחידה, מסדרים את הירקות האפויים על הגבינה, יוצקים את הרויאל ומפזרים פטה.
  10. אופים 45-35 דקות עד שהקיש זהוב ויציב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים.