חיפוש מתקדם

קיש ריקוטה, פרמזן, ארטישוק וזיתים שחורים

מתכון לקיש ריקוטה, פרמזן, ארטישוק וזיתים שחורים
צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף

קיש עם מלית עשירה במיוחד עם שילוב טעמים מקורי אך דרמטי, שיכול להכנס בקלות לקלאסיקה הביתית שלכם.

חומרים

לקלתית:
למלית:
לרויאל:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הקלתית: מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חומץ וביצה ומעבדים לפירורים גסים. אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 27 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומוציאים בצק עודף. מניחים על הבצק משקולת פאי או שעועית, כדי שלא יתרומם.
  4. אופים 10 דקות, מסירים את המשקולת ואופים כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מתייבש.
  5. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד חודש.
  6. מכינים את הארטישוקים: מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן וארטישוקים ומקפיצים כ-5 דקות עד להזהבה. מסירים מהכיריים, מוסיפים שום ואורגנו ומערבבים. מצננים.
  7. מכינים רויאל: טורפים ביצים עם שמנת בקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
  8. מרכיבים את הקיש ואופים: מורחים גבינת ריקוטה על הקלתית בשכבה אחידה, מסדרים מעל ארטישוקים, יוצקים את הרויאל ומפזרים גבינת פקורינו וזיתים.
  9. אופים 45-35 דקות עד שהקיש זהוב ויציב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים.