בסוף הבישול אני מוסיף קוביית חמאה לעיגול טעמי הרוטב, אבל לא חובה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות:
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות:
1
מבשלים תפוח אדמה במים עד לריכוך. קולפים ומועכים לפירה. מטגנים בצל במעט שמן 3 דקות עד לשקיפות.
2
שמים בקערה את כל חומרי הקציצות ולשים לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול. מניחים מכוסה במקרר כשעה. יוצרים מהתערובת קציצות אחידות בערך בגודל של כדורי פינג פונג.
מכינים את הרוטב ומבשלים:
3
מחממים מחבת רחבת ועמוקה (סוטאז’) עם שמן ומטגנים בצל ושום 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים דובדבנים, חומוס, פלפל חריף, סלרי, תבלינים וסוכר, מערבבים ומבשלים מכוסה כ-5 דקות עד שהדובדבנים מגירים נוזלים.
4
מוסיפים יין, ציר וטרגון ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות ומבשלים 20-15 דקות על להבה נמוכה עם כיסוי עד שהקציצות מבושלות לגמרי והרוטב מסמיך. אם רוצים, מוסיפים בסוף מעט חמאה.
5
מגישים בצלחות עמוקות לצד אורז ומקשטים במעט טרגון טרי.