חיפוש מתקדם

קציצות בקר ברוטב דובדבנים וטרגון

מתכון לקציצות בקר ברוטב דובדבנים וטרגון
מילים: שי מקובר | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

ההשראה ברורה: קבב גרז, מתכון חאלבּי מסורתי של קציצות בקר וגרגרי חומוס, שמתבשלים ברוטב ארומטי ועשיר של יין ודובדבנים. בסוף הבישול אני מוסיף קוביית חמאה לעיגול טעמי הרוטב, אבל לא חובה.

חומרים

לקציצות:
לרוטב:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הקציצות: מבשלים תפוח אדמה במים עד לריכוך. קולפים ומועכים לפירה. מטגנים בצל במעט שמן 3 דקות עד לשקיפות.
  2. שמים בקערה את כל חומרי הקציצות ולשים לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול. מניחים מכוסה במקרר כשעה. יוצרים מהתערובת קציצות אחידות בערך בגודל של כדורי פינג פונג.
  3. מכינים את הרוטב ומבשלים: מחממים מחבת רחבת ועמוקה (סוטאז’) עם שמן ומטגנים בצל ושום 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים דובדבנים, חומוס, פלפל חריף, סלרי, תבלינים וסוכר, מערבבים ומבשלים מכוסה כ-5 דקות עד שהדובדבנים מגירים נוזלים.
  4. מוסיפים יין, ציר וטרגון ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות ומבשלים 20-15 דקות על להבה נמוכה עם כיסוי עד שהקציצות מבושלות לגמרי והרוטב מסמיך. אם רוצים, מוסיפים בסוף מעט חמאה.
  5. מגישים בצלחות עמוקות לצד אורז ומקשטים במעט טרגון טרי.