חיפוש מתקדם

קציצות ברוטב מלאי כופתה

מתכון לקציצות ברוטב מלאי כופתה
צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

החלטתם לוותר על טיגון? זכיתם בקציצות רכות ועסיסיות במיוחד, שסופגות באהבה את טעמו של הרוטב. הוסיפו אורז או פירה ויש לכם יופי של ארוחה. רוטב הודי עשיר עם גוון מתקתק-חמצמץ בזכות תוספת של שמנת חמוצה וסוכר. מומלץ להשתמש בבשר כבש בתערובת הקציצות.

חומרים

לקציצות:
לתערובת התבלינים:
לרוטב:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה, לשים בידיים כמה דקות להטמעת הטעמים, מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
  2. מגלגלים את הקציצות לגודל של כדורי פינג-פונג.
  3. מכינים את תערובת התבלינים: קולים זרעי כמון וכוסברה במחבת חמה ויבשה עד שהם מתפצפצים. מעבירים למכתש ועלי וכותשים לאבקה. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים.
  4. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ונמוך ומטגנים בצל תוך כדי ערבוב כ-8 דקות עד שהוא רך ומתחיל להזהיב. מוסיפים עגבניות, שום, ג'ינג'ר וקשיו ומבשלים 5 דקות מכוסה חלקית על להבה בינונית-נמוכה.
  5. מוסיפים חלב קוקוס ומים ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את תערובת התבלינים ומבשלים 5 דקות מכוסה חלקית על להבה בינונית-נמוכה.
  7. טוחנים את הרוטב בסיר בעזרת מוט ריסוק ידני.
  8. מוסיפים שמנת חמוצה, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה. טועמים ומתקנים תיבול.
  9. מבשלים את הקציצות: מוסיפים את הקציצות, מכסים ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה עד שהן מוכנות. אם צריך, מוסיפים 1/2 כוס מים רותחים.
  10. מכבים את האש, ממתינים 10 דקות, מפזרים כוסברה ומגישים.

קציצות בשר מושלמות:
הבשר בקר, עוף או כבש עם 20% שומן לפחות. אפשר לשלב בין נתחים ובין סוגי בשר שונים.
לתערובת עסיסית מוסיפים ביצים, לחם, בצל, עשבי תיבול, תבלינים ושום.
פטנט מרסקים את עשבי התיבול, הבצל והשום במעבד מזון, כדי לקצר תהליכים ולהטמיע אותם היטב בתערובת.
תיבול נוסף מוסיפים מחיות טעם כמו סחוג, קארי, אריסה, פסטו או טפנאד.
אווריריות לתערובת עסיסית מאוד מוסיפים מי סודה. אם אין, ממוססים אבקת סודה במים.
ירקות משדרגים את הטעם והמרקם עם גזר, קישוא, דלעת, בטטה או תפוח אדמה מגוררים וסחוטים מנוזלים.
לישה חום הידיים עושה נפלאות ממש כמו בלישת בצק. המהדרין לשים אחרי כל מרכיב שמוסיפים.
קירור קצת פחות קריטי לקציצות ברוטב, אבל הוא מקל על עיצוב הקציצות.
עיצוב עובדים עם ידיים רטובות (במים או בשמן), כדי שהתערובת לא תידבק והקציצות לא יתפרקו בבישול.

טיפ מצוין להקפאה: פורסים ניילון נצמד על תבנית ביצים ריקה ובכל שקע מניחים קציצה. התבנית תשמור היטב על צורתן העגולה של הקציצות. מעבירים למקפיא ולאחר שהקציצות קופאות, אוספים לכלי סגור ושומרים במקפיא עד לשימוש.