חיפוש מתקדם

קציצות דגים עם ירקות צלויים

מתכון לקציצות דגים עם ירקות צלויים
מתכון לקציצות דגים עם ירקות צלויים

יש לה הומור מושחז וסכין מושחזת לא פחות. לייזה פאנלים היא חגית ביליה – תסריטאית וסופרת, שמתחזקת בלוג בישול קורע מצחוק ומעורר תיאבון. לקראת יציאתו של ספר המתכונים הראשון שלה היא מכניסה אותנו לביתה ומבשלת את המנות האהובות עליה.

ילדים וגם מבוגרים אוהבים את הקציצות האלה, שמתקבלות רכות מאוד בזכות תועפות עשבי תיבול ובצל ירוק. הכי חשוב לקצוץ את הדג בעזרת סכין ולקרר את הקציצות כדי שישמרו על צורתן היפה ולא יתפרקו. אל תפחדו לטעום את התערובת עוד לפני הטיגון כדי לתקן את התיבול.

חומרים

לקציצות:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה. מתקנים תיבול.
  2. מרטיבים או משמנים את כפות הידיים ויוצרים קציצות פחוסות בקוטר 8 ס"מ. מעבירים למקרר ל-30 להתייצבות.
  3. מטגנים ומגישים: מחממים מחבת גדולה עם שמן זית. מניחים את הקציצות וביניהן מפזרים בצל ירוק, בצל סגול ועגבנייה. מטגנים 2 דקות עד שהצד התחתון של הקציצות מזהיב. הופכים ומטגנים עוד דקה-שתיים. מגישים עם לחם לניגוב. ›

גיוון: ניתן להשתמש ב-8 עגבניות שרי חצויות במקום 1 עגבניה בשלה חתוכה לשמיניות.

18 במאי 2016
תגובות

תגובות (2)

  • shahareder 17 ביוני 2016 12:16 השב

    אפשר גם במעבד מזון?

    • ליאת על השולחן 19 ביוני 2016 10:13 השב

      כן, ניתן להכין את הקציצות במעבד מזון. עם זאת, שימוש במעבד מזון לרוב יקצוץ את המוצרים בצורה מאוד חזקה מה שיגרום להפרשת נוזלים, דבר אשר יפגע במרקם ואחידות הקציצות. אם מחליטים להשתמש במעבד מזון למשימה זו חשוב להשתמש בפולסים קצרים ע”מ שהמעבד מזון לא יתחמם ויבשל את הדג. כמו כן, שימוש במעבד מזון יצור מרקם יותר חלק ופחות מעניין בקציצות.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *