חיפוש מתקדם

קציצות טופו ועשבי תיבול

מתכון לקציצות טופו ועשבי תיבול
צילום: דניאל לילה

ננה: “קציצות בסנדוויץ’ הן תענוג גדול. העסיסיות והרכות שלהן בתוך הלחם והטעמים שספוגים בהן היו מאוד חסרים לי כשהפכתי לטבעונית. ככה נולדו קציצות הטופו האלה. זרעי הפשתן התגלו כתחליף מעולה לביצים — הם קושרים יופי את כל המרכיבים. רק אל תתפתו להוסיף מהם יותר כדי לקבל קציצות מוצקות יותר, כי הטעם שלהם עצי ושתלטן.” את הקציצות אפשר לאכול מייד אחרי האפייה או לחמם ברוטב עגבניות שאוהבים שמספיג עוד טעמים.

חומרים

אופן ההכנה

  1. שמים זרעי פשתן בקערית, מוסיפים מים רק עד כיסוי ומשרים למשך 30 דקות.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. טוחנים את זרעי הפשתן עם מי ההשריה ויתר החומרים בבלנדר בכמה פולסים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 8-7 ס"מ ומניחים בתבנית.
  5. אופים כ-35 דקות או עד שהקציצות מקבלות מעטה זהוב עדין. מגישים חם או בטמפ' החדר.
  6. שומרים עד 4 ימים בקופסה במקרר.
25 ביוני 2017
תגובות

תגובות (4)

  • אמיר 14 באוקטובר 2017 10:59 השב

    כתוב: זרעי פשתן טחונים.. ואח”כ כתוב להשרות זרעי פשתן ולטחון בבלנדר. נא הבהרה

    • noa.ochayon 15 באוקטובר 2017 10:59 השב

      היי אמיר, תודה על תשומת הלב, הטעות במתכון תוקנה. משתמשים בזרעי פשתן שלמים וטוחנים אותם לאחר ההשריה. בהצלחה!

  • חיה 31 באוקטובר 2017 16:23 השב

    הכנתי את הקציצות ויצא יבש וקשה , לגמרי לא עסיסי כפי שמתואר. האם זה יכוך להיות בסוג הטופו? איזה טופו את ממליצה? אשמח לתגובתך

    • noa.ochayon 1 בנובמבר 2017 9:47 השב

      היי חיה, זרעי הפשתן והמים הם השחקנים הראשיים במתן הלחות בקציצות האלו, יכול להיות שזרעי הפשתן לא הושרו מספיק או שלא הוספת את מי ההשריה לתערובת? מבחינת סוג הטופו, יש אמנם את טופו המשי שהוא רך יותר מהטופו הרגיל, אבל זה לא אמור להיות משמעותי במתכון הזה.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *