חיפוש מתקדם

קראמבל מון בלאן טבעוני

מתכון לקראמבל מון בלאן טבעוני
מילים: לי גיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

יש רק דבר אחד שיכול להפחיד את מיכל בוטון – שיקחו ממנה את הביצים, החמאה והשמנת. יחד עם הקונדיטורית דורון דרומי וצנצנת גדולה של שמן קוקוס היא יצאה לכבוש את עולם הקינוחים הטבעוניים, שם גילתה שלל חומרי גלם וקשת של טעמים ומרקמים, השמורים רק למי שמוכן לפתוח את הראש

מיכל: “ניצלנו את העובדה שבצק פריך טבעוני הוא עדין ומתפורר יותר והכנו ממנו קראמבל מבושם בקוקוס ולימון. אליו שידכנו קרם ערמונים וקציפת קוקוס; הם עשירים מאוד ולכן נותנים תחושה קרמית, כמעט שמנתית, על הלשון.”

חומרים

לשטרויזל לימוני:
לקציפת קוקוס:
לקרם ערמונים:
לערמונים מסוכרים:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. ‏מכינים שטרויזל: מעבדים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורי בצק גסים. מפזרים את הפירורים בתבנית.
  3. אופים 15 דקות להזהבה, מצננים ושומרים בכלי אטום עד 5 ימים.
  4. מכינים את קציפת הקוקוס: מקררים את פחיות קרם הקוקוס לפחות שעתיים (שכבת השומן מתקשה מלמעלה והנוזל הרזה שוקע לתחתית).
  5. ‏מוציאים 300 גרם שומן קוקוס מהפחיות בעזרת כף ומעבירים לקערת מיקסר (את יתרת קרם הקוקוס שומרים לקרם ערמונים).
  6. מוסיפים לקערה וניל ואבקת סוכר ומקציפים כדקה לקציפה יציבה. מעבירים לקערה אחרת, מכסים ושומרים במקרר עד ההגשה.
  7. מכינים קרם ערמונים: שמים בסיר קטן 300 מ"ל (¼1 כוסות) מקרם הקוקוס שנותר, ערמונים וסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-7 דקות.
  8. מרסקים את תכולת הסיר בעזרת מוט ריסוק ידני לקרם אחיד וגס ומצננים.
  9. מכינים ערמונים מסוכרים: מביאים מים וסוכר לרתיחה בסיר. מוסיפים ערמונים שלמים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-20 דקות לצמצום הסירופ ומצננים. משאירים את הערמונים בסירופ עד ההגשה. שומרים מכוסה במקרר עד שבועיים.
  10. מרכיבים את המנה: מניחים חופן מהקראמבל בתחתית כל כלי הגשה, עליו כף מקרם הערמונים ומעל כף קציפת קוקוס וחוזר חלילה. למעלה מניחים כמה ערמונים מסוכרים ומזלפים מעט סירופ.
14 בפברואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *