חיפוש מתקדם

קראנץ דבש ושקדים של מיקי שמו

מתכון לקראנץ דבש ושקדים של מיקי שמו
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

קראנץ דבש ושקדים זה להיט בקונדיטוריות. כאן הוא קיבל חיזוק משמעותי בדמות קרם פטיסייר.

חומרים

לבצק:
למלית פטיסייר:
לציפוי:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים שמרים וסוכר בקערת מיקסר וממיסים במים קרים. מוסיפים קמח, ביצים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבלים עם וו לישה כ-3 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת תוך כדי ערבול עד שנבלעות בתערובת וממשיכים ללוש עוד 7 דקות. מוסיפים מלח ולשים עוד כדקה.
  2. מניחים את הבצק בקערה מעט מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות ורצוי ללילה. מכינים מלית פטיסייר: מביאים לרתיחה חלב, דבש ותמצית וניל בסיר בינוני.
  3. טורפים חלמונים עם קורנפלור בקערה נפרדת לתערובת אחידה. יוצקים מצקת מתערובת החלב החמה לתערובת החלמונים ומערבבים היטב להשוואת טמפ’. יוצקים חזרה לסיר ומחממים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה עד להסמכה.
  4. מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-5 דקות במהירות בינונית עד שהתערובת חמימה (חום גוף). מוסיפים חמאה ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה. מניחים ניילון נצמד בצמוד לקרם ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
  5. ממלאים, מעצבים, מתפיחים ואופים: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים על משטח מקומח ומרדדים למלבנים בגודל 25×35 ס”מ ובעובי 1/2 ס”מ. מורחים את המלית על הבצק, מפזרים שקדים ומגלגלים לגליל.
  6. חוצים כל גליל לאורכו, יוצרים בורג ומניחים בתבניות משומנות או מרופדות בנייר אפייה.
  7. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות.
  8. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  9. מברישים את העוגות בביצה ומפזרים שקדים.
  10. אופים 40-35 דקות עד הזהבה.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק שמרים של מעדנות.