מתכון

קראנץ חלבה-שוקולד

תמיד כיף שיש עוגת שמרים בבית, בעיקר כזאת של קרין גורן, שמפיצה ניחוח ממזרי ומפתה של חלבה ושוקולד חם

36,721 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קראנץ חלבה-שוקולד. צילום: מיכל לנרט
קראנץ חלבה-שוקולד. צילום: מיכל לנרט

גיוונים:

  • לגרסת פרווה, מחליפים את החמאה במרגרינה.
  • במקום שמרית אפשר להשתמש בקוביית שמרים טריים או 17 גרם שמרים יבשים.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק שמרים עלים מוכן.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מכינים בצק: בקערת מיקסר מערבבים את השמרים והקמח. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומעבדים (עם וו הלישה) במהירות בינונית-נמוכה במשך 2 דקות.

2

יוצרים כדור, מניחים בקערה מקומחת, מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3

מכינים מלית: ממיסים במיקרוגל חמאה. מוסיפים חלבה ומערבבים עד שמתקבלת משחה גושית מעט.

4

מרכיבים את העוגה: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק ל-2 מלבנים בעובי חצי ס"מ.

5

על כל עלה מורחים (בידיים) מתערובת החמאה והחלבה, ומפזרים שוקולדים קצוצים.

6

מגלגלים כל עלה לרולדה ומפתלים את שני הגלילים שהתקבלו לבורג (כמו ביסלי גריל).

7

מעבירים לתבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה. מכינים עוד שלושה קראנצים עם יתרת הבצק. מתפיחים עד שהרולדות כמעט מכפילות את נפחן.

8

מחממים תנור ל-180 מעלות.

9

מברישים את הקראנצים בביצה ואופים כ-25 דקות, או עד שהם תפוחים ושחומים. אוכלים באותו יום (ולא סופרים קלוריות), או: מקררים לגמרי, עוטפים בנייר כסף ומקפיאים.