מתכון ל-3 תבניות אינגליש קייק. שימו לב: מתחילים את הכנת הבצק יום מראש.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית ריקוטה:
להברשה:
לזיגוג מי סוכר:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
שמים את כל החומרים לבצק למעט חמאה בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים לבצק אחיד. מוסיפים חמאה בהדרגה ומערבלים עד שהיא נטמעת בבצק. לשים עוד כ-10-8 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
מכינים את המלית:
2
מערבבים את כל החומרים למעט הצימוקים לתערובת אחידה.
מרדדים, ממלאים ואופים:
3
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל 25X40 ס”מ ועובי 4-3 מ”מ. מורחים 1/3 מכמות המלית על כל מלבן בעזרת פלטה ומפזרים צימוקים. מגלגלים כל מלבן לרולדה. מניחים את הרולדות על מגש או בתבנית ומעבירים למקרר ל-15 דקות.
4
חוצים כל רולדה לאורכה בעזרת סכין משונן ומלפפים את שני החלקים שנוצרו לצורת בורג הדוק. מסדרים את העוגות בתבניות מרופדות בנייר אפייה.
5
מכסים את העוגות ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
6
מחממים תנור ל-170 מעלות.
7
מורחים את העוגות בביצה טרופה ואופים כ-35 דקות עד שהעוגות מזהיבות.
מכינים מי סוכר ומברישים:
8
מביאים לרתיחה מים וסוכר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-4-3 דקות.
9
מברישים את העוגות החמות בסירופ הסוכר החם. מצננים לטמפ’ החדר לפני ההגשה.