חיפוש מתקדם

קראנץ ריקוטה פְרֵסְקה וצימוקים

מתכון לקראנץ ריקוטה פְרֵסְקה וצימוקים
הפקה: מחלבות גד

עוגת שמרים ביתית במתיקות מעודנת ובמרקם נעים, המתקבל מערבוב של גבינת ריקוטה פרסקה עם מעט גבינת שמנת, שמעניקה למלית גוף ומרקם.

חומרים

לבצק:
למלית ריקוטה:
להברשה:
לזיגוג מי סוכר:
  • 150 גרם סוכר
  • 120 מ”ל (1/2 כוס) מים

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים לבצק למעט חמאה בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים לבצק אחיד. מוסיפים חמאה בהדרגה ומערבלים עד שהיא נטמעת בבצק. לשים עוד כ-10-8 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
  2. מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים למעט הצימוקים לתערובת אחידה.
  3. מרדדים, ממלאים ואופים: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל 25_40 ס”מ ועובי 4-3 מ”מ. מורחים 1/3 מכמות המלית על כל מלבן בעזרת פלטה ומפזרים צימוקים. מגלגלים כל מלבן לרולדה. מניחים את הרולדות על מגש או בתבנית ומעבירים למקרר ל-15 דקות.
  4. חוצים כל רולדה לאורכה בעזרת סכין משונן ומלפפים את שני החלקים שנוצרו לצורת בורג הדוק. מסדרים את העוגות בתבניות מרופדות בנייר אפייה.
  5. מכסים את העוגות ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
  6. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  7. מורחים את העוגות בביצה טרופה ואופים כ-35 דקות עד שהעוגות מזהיבות.
  8. מכינים מי סוכר ומברישים: מביאים לרתיחה מים וסוכר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-4-3 דקות.
  9. מברישים את העוגות החמות בסירופ הסוכר החם. מצננים לטמפ’ החדר לפני ההגשה.

ארקפה
אוריאל תדהר, השף הראשי של רשת “ארקפה”, מאוד עסוק בימים אלה. ממש עכשיו נפתח בנווה אביבים הבייקרי של “ארקפה” – קונספט חדשני של הרשת, שמציג מאפייה הפועלת לאורך כל היום. בבייקרי המרווח אפשר לשבת מול המטבח הפתוח, להתבונן במאפים הלוהטים היוצאים מהתנור ולהתענג על כוס של קפה איכותי, שמכינים במקום לפי מתכון איטלקי בן 150 שנה. כאן תמצאו את ליין המאפים הקבוע של הרשת (את כולם מכינים במקום בצורה טבעית וללא משמרים או משפרים), ולצידם גם מאפים ייחודיים למקום כמו בריוש וניל עם פצפוצי שוקולד, קראנץ בננה, פוקאצ’ה עם גבינת סטרקינו, פטריות וארוגולה ועוד.

תגובות

תגובות (2)

  • סלין 9 במאי 2016 16:33 השב

    נשמט לכם המילוי של הקראנץ בעוגה – לתשומת לבכם…

    • לי גיל - על השולחן 9 במאי 2016 16:57 השב

      המתכון תוקן, תושה שהפנית את תשומת לבנו לעניין

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *