חיפוש מתקדם

קרואסון מלאווח במילוי גבינות

מתכון לקרואסון מלאווח במילוי גבינות
צילום: דניאל לילה

המתכון הזה מלווה אותנו כבר הרבה שנים: דואגים שתמיד תהיה חבילה של עלי מלאווח בפריזר, מפשירים 10 דקות וממלאים בגבינות שתמיד יש בבית. מושלם לאירוח.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל–200 מעלות
  2. מערבבים גבינה לבנה וגבינה קשה.
  3. חותכים כל עלה מלאווח ל–8 משולשים (כמו שחותכים עוגה או פיצה).
  4. מניחים בקצה הרחב של המשולש כפית ממלית הגבינות ומגלגלים את המשולש לכיוון מרכז העיגול לקבלת צורה של קרואסון.
  5. מסדרים את הקרואסונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  6. אופים כ-20 דקות עד שהקרואסונים זהובים. מגישים חם.

עוד רעיונות יצירתיים לשימוש בעלי מלאווח: 

פאטוש עם משולשי מלאווח
מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים 2 עלי מלאווח קרים מאוד ל-6 משולשים (כל אחד) בעזרת גלגלת או סכין. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 25 דקות עד שמזהיבים. מכינים סלט ערבי מ-3 מלפפונים, 2 עגבניות ובצל קטן. מתבלים במלח, פלפל שחור, שמן זית ומיץ לימון. מפוררים מעל 1/2 קוביית פטה ומפזרים 10 זיתי קלמטה. מוסיפים את משולשי המלאווח, מערבבים ומגישים מייד.

משה בתיבה עם אספרגוס, קשקבל וחרדל
מחממים תנור ל-180 מעלות. חולטים 16 גבעולי אספרגוס קטומי גבעול (ואם יש צורך גם קלופים) בסיר עם מי מלח רותחים כ-2 דקות ומוציאים למי קרח. מורחים כפית חרדל דיז’ון גרגרים על 4 עלי מלאווח קרים מאוד ומפזרים עליהם 2 כפות גבינת קשקבל מגוררת. מניחים בחלק התחתון של כל מלאווח 4 גבעולי אספרגוס חלוטים ומגלגלים (החלק העליון של גבעול האספרגוס אמור לבצבץ מהקצה העליון). מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-25 דקות עד שהחבילות אפויות וזהובות. מגישים עם יוגורט קר.

מלאווח ראפ עם סלט עוף בקארי
מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים בקערה רצועות קרועות מחזה עוף צלוי, 1/2 כוס מיונז, 1/4 כוס מיץ לימון, 2 כפות ריבת משמש, 2 כפיות אבקת קארי, כפית חרדל, 1/2 כפית ג’ינג’ר מגורר, 3 גבעולי סלרי קצוצים, 1/2 כוס צימוקים שחורים קטנים, 2/3 כוס אגוזי קשיו קלויים וקצוצים, 1/4 צרור כוסברה קצוצה, מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים. מניחים 4 עלי מלאווח קפואים ב-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ואופים כ-30 דקות בשני סבבים עד שזהובים. לחילופין אפשר לאפות את התבניות במקביל כשהתנור מכוון למצב טורבו. מניחים בשולי כל עלה 3-2 כפות מהסלט, מגלגלים ומגישים.

רוגלעך רוקפור, דבש ואגוזים
מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים 50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק, 50 גרם גבינת רוקפור מפוררת, כף פטרוזילה קצוצה דק, שן שום כתושה, כף דבש מלח ופלפל שחור טחון. חותכים 2 עלי מלאווח חצי מופשרים ל-6 משולשים כל אחד בעזרת גלגלת או סכין. מניחים כפית גדושה מהמלית בצד הרחב של כל משולש ומגלגלים ממנו לכיוון השפיץ לצורת רוגלעך. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ואופים כ-25 דקות עד שהרוגלעך מזהיבים. מגישים חם.

מתכונים: רות אוליבר

15 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים