חיפוש מתקדם

קרטושקה – הדור הבא

מתכון לקרטושקה – הדור הבא
צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

המאכל שהכי מייצג את ל”ג בעומר הוא תפוח האדמה, בדרך כלל עטוף בנייר כסף, ומושלך לתוך הגחלים הלוהטות. בתקופת החג ובכלל באביב, אפשר למצוא בשווקים תפוחי אדמה יפים וטריים. תפודים שאפשר להכין בבית ולקחת למדורה

חומרים

אופן ההכנה

  1. מכינים את תפוחי האדמה: עוטפים את תפוחי האדמה ברדיד אלומיניום ומניחים במדורה, בין הגחלים של המנגל או על מצע של מלח גס בתנור. משאירים כשעה לפחות, עד שהם מתרככים.
  2. ממלאים ומגישים: מתבלים גבינה בעירית ושום, מלח ופלפל ומעבירים לשקית זילוף חד-פעמית.
  3. מרוקנים את מרכז תפוחי האדמה בעזרת קישואן (אפשר גם בעזרת כפית קטנה) וממלאים בגבינה. מפזרים מעל פלפל קלוי ומגישים מיד.

גיוון: אפשר למלא בפלפל קלוי, גבינת שמנת, שום ועירית ולעטר בשמנת חמוצה.