חיפוש מתקדם

קרם “יוגורט” טבעוני עם קשיו ותאנים טריות

מתכון לקרם “יוגורט” טבעוני עם קשיו ותאנים טריות
מילים: יונית נפתלי קו-אל | צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

אנה שפירו, הקונדיטורית המחוננת של “טאיזו”, מכינה מעדני חלב אנינים, גם לטבעונים!

הנה המתכון שלה ליוגורט טבעוני שיכול להיות מושלם כקינוח פרווה ליום קיץ חם.

אנה: “המעדן מאוד משביע ובעיני יכול להחליף את המוזלי של ארוחת הבוקר. הוא גם מושלם כבסיס לקינוחים או לרטבים טבעוניים. את ה”יוגורט” מכינים יום מראש ואפשר לשמור אותו כמה ימים במקרר. יש לו יכולת מעולה לספוג טעמים, ואפשר לצבוע אותו בהמון גוונים – החל בתבלינים, דרך קליפות הדרים ועד אבקת קקאו או פולי קקאו או קפה. אם המרקם שלו סמיך מדי לטעמכם, אפשר לדלל על ידי הוספת מים במהלך הטחינה.”

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים קרם יוגורט קשיו: שמים קשיו בקערה, מכסים במים ומשרים למשך 6 שעות ועד לילה.
  2. מסננים את הקשיו מהמים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים 1/2 כוס מים, סירופ תירס, מלח ושמן קוקוס וטוחנים לתערובת חלקה. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים מעט מעט מים וטוחנים לקבלת מרקם חלק. טועמים ומוסיפים מלח או סירופ תירס במידת הצורך. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  3. מעבירים את קרם הקשיו לשקית זילוף.
  4. מרכיבים את המנה: מסדרים שכבה של תאנים בתחתית כל כוס, מזלפים קרם עד 1/3 גובה הכוס ומפזרים קוקוס. מזלפים קרם קשיו עד 3/4 גובה הכוס ומסדרים מעל שכבת תאנים נוספת. מגישים מייד.
  5. שומרים במקרר עד יומיים.
24 ביולי 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *