חיפוש מתקדם

קרם מסקרפונה עם שכבות של עוגת גזר ופקאנים מסוכרים

מתכון לקרם מסקרפונה עם שכבות של עוגת גזר ופקאנים מסוכרים
צילום: בועז לביא | סגנון: טליה גון אסיף

בסוף יום הצילומים העברתי את שאריות עוגת הגזר עם הפקאנים המסוכרים ומוס הגבינה לקערה והגשתי לאבא שלי. מה אגיד לכם? גם כשמגיעים לגיל 40 עדיין כיף לראות את אבא גאה בבת שלו. את המתכון לעוגת הגזר הריחנית והבריאה תרמה טליה גון אסיף, שסגננה את הכתבה.

חומרים

לעוגת גזר (תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס”מ):
לקרם גבינת מסקרפונה:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
  2. מכינים עוגת גזר: מערבלים שמן, סוכר, קליפת לימון וג’ינג’ר בקערת מיקסר עם וו גיטרה במשך כדקה. מוסיפים ביצים, גזר, קישוא ואגוזים ומערבלים לתערובת אחידה.
  3. מנפים את החומרים היבשים לקערה נפרדת, מערבבים ומוסיפים למיקסר. מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה ויוצקים לתבנית.
  4. אופים כ-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
  5. מכינים קרם גבינת מסקרפונה: מערבבים מסקרפונה בקערה בעזרת כף עץ רק עד שהיא מתרככת מעט (בלי שתהפוך גרגרית).
  6. בקערה נפרדת מקציפים שמנת לקצפת רכה. מוסיפים אבקת סוכר ווניל וממשיכים להקציף לקצפת יציבה. מקפלים בהדרגה את הקצפת לגבינה עד לקבלת קרם חלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות להתייצבות.
  7. מרכיבים את המנה: פורסים מהעוגה פרוסות בעובי כ-1/2 ס”מ ומניחים בתחתית כוסות ההגשה. מפזרים מעל פקאנים מסוכרים ומכסים בשכבה של קרם גבינה.חוזרים על הפעולה ליצירת 3 שכבות נוספות. מגישים מייד.

טיפ:
מערבבים – לא מקציפים!
גבינות שמנת (ובמיוחד מסקרפונה) לא מקציפים במיקסר, מכיוון שהן נוטות להפוך גרגריות. מערבבים בקערה בעזרת כף, ורק אחרי שמוסיפים מרכיבים נוספים אפשר להפעיל את המיקסר

9 במאי 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *