חיפוש מתקדם

קרמבו אוריאו

מתכון לקרמבו אוריאו
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

השילוב בין קפה לקינוחי גבינה ושמנת הוא קלאסיקה. כאשר משלבים בהם את קפה נספרסו המשובח התוצאה עוצמתית וארומטית במיוחד. במתכון הזה לקחנו את ממתק הילדות הנוסטלגי ועשינו ממנו גרסא למבוגרים.

חומרים

לבסיס:
לקרם נספרסו:
לציפוי שוקולד:

אופן ההכנה

  1. מכינים קרם נספרסו: מביאים קפה וסוכר לרתיחה בסיר ומבשלים 10-8 דקות למרקם של סירופ (118 מעלות אם יש לכם מדחום).
  2. מקציפים חלבונים בקערת מיקסר כ-1/2 דקה. מוסיפים את הסירופ הרותח תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף עוד דקה. מוסיפים את הג’לטין המרוכך וממשיכים להקציף עד שקערת המיקסר קרה למגע.
  3. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 1 ס”מ ומזלפים על כל עוגייה קרם בגובה 5 ס”מ.
  4. מסדרים במגש מרופד בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לשעה עד שמתייצב.
  5. מכינים ציפוי שוקולד ומצפים: ממיסים שוקולד עם חמאת קקאו או שמן במיקרוגל או מעל בן מארי. מעבירים את השוקולד המומס לכוס.
  6. טובלים כל קרמבו בשוקולד המומס ומניחים על רשת עד שהציפוי מתקשה. שומרים במקפיא עד חודש או במקרר 4 ימים. כדאי להגיש בטמפ’ החדר.

דבר המומחה

לתערובת הלינציו לונגו מתיקות קלילה הודות לפולי קפה מברזיל שהינם חלק מהתערובת. בשל כך והודות לטעם העשיר ולגוף המלא של התערובת, היא תתאים מאוד למתיקות הנעימה של ממתק הקרמבו הקציפתי.