חיפוש מתקדם

קשקבליקוס

מתכון לקשקבליקוס
צילום סטילס ווידאו: FOO-FOOD.com

בצק פילאס טורקי, קשקבל וחמאה – זה הכל. והתוצאה: מעין בורקס אבל בצורת פרח.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. פורשים את הבצק על משטח העבודה ומברישים בחמאה בנדיבות. מפזרים על כל הבצק קשקבל ומהדקים בעזרת כפות הידיים.
  3. חוצים את הבצק לרוחבו וחותכים לריבועים בגודל כ-10 ס"מ.
  4. יוצרים בכל ריבוע 6 חתכים בעזרת גלגלת פיצה במרווחים של 1 ס"מ בין תוך כדי שמשאירים שוליים של 1/2 1 ס"מ ללא חתכים מלמעלה ומלמטה. מגלגלים את ריבוע הבצק מהפינה הימנית ובאלכסון למעין רולדה קטנה ומקפלים לצורת פרח. מניחים בתבנית.
  5. אופים כ-25 דקות להזהבה יפה.
  6. רצוי להגיש באותו יום, אך אפשר לשמור עד יומיים במקרר ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.