חיפוש מתקדם

רויאל פטריות מיובשות

מתכון לרויאל פטריות מיובשות
צילום: דן פרץ

רויאל זה לא רק המלית של הקיש, אלא גם יחידה של קרם אפוי המזכיר במרקמו פלאן. מניחים יחידה אחת במרכז קערת הקונסומה (או מרק צח אחר) ויוצקים את המרק סביבה. מוסיפים 3-2 פטריות מורל ומעט אפונים ירוקים – ומקבלים מנה מפוסלת, צבעונית ומרשימה.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-120 מעלות.
  2. טורפים את כל החומרים יחד בקערה ומעבירים לקוקוטים קטנים או לתבניות מאפינס נמוכות מסיליקון (של 80 מ"ל לערך) משומנות היטב.
  3. אופים בתבנית עם מים חמים (ביין מארי) כ-25 דקות עד התייצבות.
  4. מצננים 15 דקות ומשחררים מהתבנית בעזרת סכין חד.