חיפוש מתקדם

רולדה לבנה במילוי קרם פטיסייר ופירות

מתכון לרולדה לבנה במילוי קרם פטיסייר ופירות
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

רולדה נהדרת על בסיס ביצים, סוכר וקורנפלור, שאפשר למלא בכל מילוי שאוהבים. גם מי שאינם רגישים לגלוטן ישמחו לאמץ את הפטנט. ביצים, סוכר וקורנפלור – זה כל  מה שיש ברולדה הזאת, ומפתיע כמה היא קפיצית ונעימה לעבודה. שווה לאמץ גם כאשר אין מגבלה של גלוטן. כאן מילאתי אותה בקרם פטיסייר קלאסי שמשתלב נהדר עם פירות היער החמצמצים, אבל אפשר למלא אותה בכל מלית אחרת שאוהבים.

חומרים

לקרם פטיסייר:
למלית:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור סטנדרטית בנייר אפייה.
  2. מכינים את הרולדה: מקציפים חלמונים עם ביצה שלמה וסוכר כ-8 דקות לתערובת תפוחה ובהירה.
  3. מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר נקייה לקצף יציב אך לא יבש ומקפלים לתערובת החלמונים. מוסיפים וניל וקורנפלור ומקפלים.
  4. משטחים את התערובת על נייר האפייה.
  5. אופים כ-10 דקות עד שהעוגה יציבה וקפיצית למגע. מצננים.
  6. מכינים קרם פטיסייר: מביאים לרתיחה חלב עם סוכר ומקל וניל.
  7. מערבבים חלמונים עם קורנפלור בקערה נקייה. יוצקים שליש מהחלב הרותח לתערובת החלמונים ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת החלמונים לחלב הרותח ומבשלים כ-4-3 דקות תוך כדי טריפה מתמדת עד שהקרם סמיך ומבעבע והתערובת מתחילה להיפרד מהדפנות.
  8. מעבירים את הקרם לקערה ומכסים מייד בניילון נצמד. מצמידים את הניילון לקרם, כדי שלא ייווצר קרום. מצננים. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור בקירור עד 3 ימים.
  9. מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לקרם.
  10. מרכיבים את הרולדה: הופכים את הרולדה על משטח עבודה ומקלפים בעדינות את נייר האפייה. מורחים 2/3 מכמות קרם הפטיסייר על הטורט, מפזרים פירות לפי בחירה ומגלגלים את החלק הרחב לרולדה. מורחים את שאר הקרם על הרולדה בצורה יפה, מכסים ושומרים בקירור עד ההגשה.
  11. לפני ההגשה אפשר לפזר עוד פירות על הרולדה.

באותה שיטה מכינים:
רולדה עם מלית גנאש וחלבה: במקום קרם פטיסייר מכינים גנאש שוקולד – מביאים לרתיחה 200 מ”ל שמנת מתוקה ויוצקים על 170 גרם שוקולד מריר שבור. ממתינים דקה ומערבבים לתערובת אחידה. מקררים מעט ומורחים על הרולדה. מפזרים 1/2 כוס עד כוס שערות חלבה ומגלגלים כמוסבר במתכון. מקשטים בשערות חלבה או מזלפים מעט טחינה גולמית וסילאן.

 

גיוון: במקום פטל טרי (אדום או שחור) אפשר להשתמש בכל פרי אחר שאוהבים חתוך לקוביות

16 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *