חיפוש מתקדם

רולדת פַלְדָה ממולאת תמרים ומרווה שרופה

מתכון לרולדת פַלְדָה ממולאת תמרים ומרווה שרופה
צילום: אפיק גבאי | סגנון: ענת לבל

בדומה לפיקניה, נתח הפַלְדָה (הידוע גם בתור פלאנק סטייק או נתח מס’ 17) הוא נתח לא שגרתי שהפך לחביב השפים. עם סיבים גסים וטעם בשרי מובהק, הנתח מתאים בעיקר לטחינה, מילוי ובישול ארוך.

 

חומרים

אופן ההכנה

  1. שורפים בזהירות את צרורות המרווה על אש גלויה ומניחים בצד.
  2. שורפים את התמרים על להבה גלויה כחמש דקות (אפשר להשתמש במלקחיים), מגלענים וקוצצים גס. מערבבים עם קוביות התפוזים והשום.
  3. מניחים את הנתח על משטח עבודה כאשר הצד השומני מופנה כלפי מטה ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים מעל את התמרים השרופים והקצוצים יחד עם התפוזים, שום ומעט מרווה שרופה ומגלגלים לגליל מהודק.
  4. עוטפים את הגליל במרווה השרופה, קושרים את הנתח על מנת לשמר את הצורה ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס.
  5. מעבירים לתנור מחומם מראש ל-130 מעלות, על רשת עם תבנית מתחתיה וצולים כ-6 שעות.
  6. מוציאים ומצננים. מגלגלים בניילון נצמד ומהדקים עוד יותר. מעבירים למקרר ללילה.
  7. מגישים: מוציאים את הרולדה מהניילון ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מחממים מעט שמן במחבת ומשחימים את הפרוסות היטב משני הצדדים. לחלופין, ניתן לחמם את הרולדה בשלמותה בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות ולאחר מכן לפרוס ולהגיש מיד.