בעלי המלאכה

רומן גילר – אופה, בית השיטה

מתסיס ואופה בעצמו לחמים אורגניים ללא חומרים משמרים

רומן גילר, אופה. צילום: חיים יוסף
רומן גילר, אופה. צילום: חיים יוסף
16 בדצמבר 2018

ב־2010 עזב רומן גילר את תל אביב ואת משרת היום שלו בחברת הייטק שמתמחה בסאונד ונסע לערבה ללימודי פארמה קאלצ'ר. כשהוא חזר לתל אביב הוא החל לעשות קומפוסט שכונתי ולנסות לקיים אורח חיים חקלאי בעיר, אך ללא הצלחה. הוא החליט לעזוב את תל אביב עם בת זוגו ולחזור לעמק המעיינות, שם גדל מאז שעלה לארץ מארגנטינה ב־1983.

ב־2011 הוא הקים את חברת עובדי אדמה שבמסגרתה העביר סדנאות של בנייה בבוץ וחקלאות בת קיימא. באותה תקופה הוא חבר לאורי מאיר צ׳יזיק, ד״ר להיסטוריה של התזונה, ושימש כעוזר בסדנאות ובמחקר שלו; במקביל הקימו השניים יחד מסעדת פופ־אפ בקיבוץ והתנסו בהתססה של חומרי גלם שונים. ״נכון שהיום אני מתפרנס מאפייה, אבל המלאכה האמיתית שלי היא התססה״, אומר גילר. ב־2014 החל גילר לאפות בבית ולשלח לתושבי הסביבה שלושה סוגי לחמים בלבד: חיטה מלאה, כוסמין מלא ושיפון מלא – כולם אורגניים. בסוף אותה שנה הוא הבין שאי אפשר להמשיך לאפות בבית ושכר מקום קטן בבית השיטה, שהפך למאפייה צנועה וקסומה בשם עובדי אדמה. היום, בצד לחמי המחמצת המורכבים, אפשר למצוא במאפייה גם מאפים קלים. ״הכל פה לחם אמיתי״, אומר גילר, ״אין חומרים משמרים, אין שמרים ואין משפרי אפייה. רק קמח, מלח ומים״.

מאפיית עובדי אדמה – קיבוץ בית השיטה, שני־חמישי 16:00־7:30, שישי 13:00־7:30, 6536900־04