חיפוש מתקדם

רוסטביף דלעת עם גרגרי חרדל, פלפל שחור וטחינת שקדים

מתכון לרוסטביף דלעת עם גרגרי חרדל, פלפל שחור וטחינת שקדים
צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

היום אנחנו כבר יודעים שירקות שלמים יכולים לתפקד כמנה עיקרית מפוארת, אם יזכו לטיפול הנכון. והפעם: דלעת, שתהליך ההכנה שלה מזכיר את זה של רוסטביף: מעסים את הנתח השלם במשחת תבלינים ושולחים לצלייה ממושכת. וממש כמו רוסטביף בתום הצלייה מומלץ להמתין רבע שעה לפני שפורסים, כדי שהפרוסות יהיו יציבות ויפות ולא יתפרקו מהחום.

חומרים

לתערובת התיבול:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים את רכיבי תערובת התיבול בקערה. מוסיפים דלעת ומעסים אותה בתערובת. מניחים בתבנית ומתבלים במלח אטלנטי.
  3. צולים 50 דקות עד שהדלעת רכה.
  4. מעבירים את הדלעת לכלי הגשה ויוצקים טחינת שקדים מזלפים מעט שמן זית ומגישים. מומלץ להמתין רבע שעה לפני שפורסים.