חיפוש מתקדם

ריבועי בצק עלים עם בצל

מתכון לריבועי בצק עלים עם בצל
צילום: לירון אלמוג | השתתפו בהכנת הכתבה: ירון בן הרוש ורינת צדוק מ"לחמים"

אורי שפט: “סוג של מיני פאי, או חטיף בצק עלים, תקראו לזה איך שתרצו. אמא שלי היתה מכינה את המיני פאי הקליל הזה כליווי למרק או לסלט. אני מוסיף לו בצל, אבל אפשר גם כל ירק שמתחשק – פלפל אדום, עיגול דק של תפוח אדמה או בטטה וכך הלאה.”

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי ½3 מ"מ. מסמנים ריבועים בגודל 4 ס"מ בעזרת סרגל וחותכים. מסדרים את הריבועים על נייר אפייה.
  3. מורחים ביצה טרופה על כל ריבוע, ומסדרים במרכז פרוסת בצל. מפזרים גרעינים מסביב לבצל.
  4. אופים כ-8 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-175 מעלות, ואופים כ-6 דקות נוספות או עד שמזהיב.
אפייה יצירתית

 

טיפים לשימוש בבצק עלים:

  • עובדים בחדר ממוזג, כשהבצק קר וכך גם המשטח.
  • מפשירים את הבצק במקרר 3 שעות לפני שמתחילים לעבוד איתו.
  • לא מקפיאים בצק עלים אחרי שהופשר לגמרי. האיכות שלו נפגמת.
  • בצק עלים אפשר לאחסן במקרר מכסימום 4 ימים.
  • כשמרדדים בצק עלים, יש לו נטייה להתכווץ בכיוונים שונים. לכן אחרי שמרדדים ולפני שחותכים (לריבועים או לעיגול, כמו בטארט) כדאי לתת לו לנוח כ-5 דקות.
  • חשוב! לא קורצים עיגולים מבצק עלים, אלא מסמנים את העיגול ואז חותכים בסכין משונן קטן וחד. כשקורצים או לוחצים את שולי הבצק, העלים נדבקים ואז הם לא נפתחים יפה באפייה.