חיפוש מתקדם

ריבועי פלורנטין דבש-תפוז

(1 חוות דעת)
מתכון לריבועי פלורנטין דבש-תפוז
צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

הצרפתיות השובבות הללו מורכבות משכבה דקיקה של בצק פריך ומשכבה של קרמל עם שקדים. כאן שדרגתי אותן עם משמשים מיובשים, דבש וקליפת תפוז מגוררת לקבלת ניחוחות מקומיים.

חומרים

לבצק פריך:
לפלורנטין:

אופן ההכנה

  1. מכינים בסיס מבצק פריך: מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח בקערה.
  2. מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים חלמון וקליפת תפוז ומערבלים עד שנטמעים בתערובת. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים רק עד לקבלת בצק.
  3. משטחים את הבצק לריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בגודל 30×40 ס”מ ועובי 4-3 מ”מ. מניחים את הבצק בתבנית ומחוררים מעט בעזרת מזלג.
  6. אופים 10-8 דקות. אל תחכו להזהבה, הבצק אמור להישאר בהיר מאוד.
  7. מוציאים את התבנית ומצננים. מנמיכים את טמפ’ התנור ל-160 מעלות.
  8. מכינים שכבת פלורנטין: מבשלים סוכר ומים בסיר 4-3 דקות עד לקבלת קרמל בגוון ענברי. מוסיפים לקרמל דבש ושמנת, מערבבים ומבשלים עד שמגיע לרתיחה.
  9. מסירים מהכיריים, מוסיפים משמשים, קליפת תפוז, קמח ושקדים ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים עד שהתערובת נוחה למריחה.
  10. מרכיבים ואופים: מורחים שכבה אחידה של פלורנטין על הבצק.
  11. אופים 20-15 דקות עד שהבצק מזהיב והתערובת מבעבעת.
  12. מצננים מעט וחותכים לריבועים בגודל 3 ס”מ.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פריך מתוק של מעדנות.

פריך מתוק

 

 

10 בדצמבר 2015
תגובות

תגובות (1)

  • רוני 15 בינואר 2016 14:44 השב

    מתכון מעולה!
    אני הורדתי את הכמות של המשמשים והוספתי סה”כ 200 גרם שקדים, במקום הקליפת תפוז (כי לא היה) הוספתי ליקר תפוז.
    חתכתי לאצבעות ארוכות ויצא פשוט מדהים. מתכון מומלץ.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *